Weather Icon

Pierre Laurent: «Η παγκόσμια κοινή γνώμη πρέπει να αντιταχθεί στις σκοτεινές πολιτικές του Ερντογάν και να υποστηρίξει τους Κούρδους»

Pierre Laurent: «Η παγκόσμια κοινή γνώμη πρέπει να αντιταχθεί στις σκοτεινές πολιτικές του Ερντογάν και να υποστηρίξει τους Κούρδους»

Ο Γάλλος γερουσιαστής από το Παρίσι καλεί τη διεθνή κοινότητα να μην «γυρίσει την πλάτη της» στους Κούρδους, τους οποίους χειροκροτούσε και στήριζε όταν πολεμούσαν ενάντια στο ISIS.

Ο Pierre Laurent, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Κομμουνιστών, Ρεπουμπλικανών, Πολιτών και Οικολόγων στη Γαλλική Γερουσία έχει δημιουργήσει αρκετές επαφές στην Ερμπίλ (Hewlêr) στο Ιρακινό Κουρδιστάν, την οποία επισκέφθηκε ως μέλος αντιπροσωπείας ειρήνης.

Ο Laurent εξήγησε ότι η Αντιπροσωπεία για την Ειρήνη επισκέφθηκε την Ερμπίλ ως απάντηση στις επιθέσεις που διοργάνωσε η Τουρκία στην κουρδική περιοχή και για να δείξει την αλληλεγγύη της. «Θέλουμε να δούμε από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα των επιθέσεων στην περιοχή», είπε.

«Είμαστε εδώ ως απάντηση στη σιωπή του ευρωπαϊκού και του γαλλικού τύπου ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις. Ήρθαμε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, να απαιτήσουμε τον τερματισμό των επιθέσεων, να λάβουμε πληροφορίες για να επιστρέψουμε στις χώρες μας και να σπάσουμε το τείχος της σιωπής στη Γαλλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube