Weather Icon

Σταύρος Κουτρής: “Ο Ράμα μιμείται τον Ερντογάν”

Σταύρος Κουτρής: “Ο Ράμα μιμείται τον Ερντογάν”

Την άποψη για τρία σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη χώρα μας ανέλυσε ο αντιστράτηγος ε.α. Σταύρος Κουτρής, ο οποίος είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΙΚΗΣ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στρατηγού στο κανάλι OPEN:

Για τα Σκόπια και τη νίκη του εθνικιστικού VMRO: «Από την πρώτη στιγμή που υπεγράφη η συμφωνία των Πρεσπών ξέρουμε γιατί υπογράφτηκε, για ιδεολογοπολιτικούς λόγους και γιατί μας πίεσαν οι… σύμμαχοι Αμερικανοί. Γιατί; Επειδή παγίως θέλουν ησυχία στη γειτονιά μας και τα Σκόπια να μπούνε στο ΝΑΤΟ. Είναι δυνατόν να παραχωρείς έτσι όλα αυτά τα δικαιώματα, όταν γνωρίζεις, ότι υπάρχει το ‘σπέρμα’ του μακεδονικού αλυτρωτισμού, το οποίο εν δυνάμει θα δημιουργήσει προβλήματα ασφαλείας στη χώρα. Και τώρα θα τρέχουμε να καλύψουμε τί; Αυτό που θα μας έρθει; Αυτοί τη στιγμή καταγράφονται σοβαρές παραβιάσεις. Τώρα κάνουμε, ότι κάτι συμβαίνει. Υπάρχουν βήματα μέχρι να φτάσουμε στην καταγγελία της συνθήκης. Δεν είναι δυνατόν να έχει αναλάβει την προάσπιση των δικών της συμφερόντων η Βουλγαρία και εμείς να καθόμαστε και να κοιτάμε. Έξω από το πολιτιστικό και πολιτικό υπάρχουν και θέματα ασφαλείας».

Για την Αλβανία: «Να σημειώσουμε τους συμβολισμούς με τους οποίους παίζουν οι γύρω μας. Έρχεται ο κύριος Ράμα έναν χρόνο πριν τις εκλογές στην Αλβανία στην επέτειο της φυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη και θέλει να κάνει συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Η Γερμανία έδωσε το μήνυμα, γιατί κατάλαβε, ότι η Τουρκία ήθελε να παρεμβαίνει στις εκλογές των ευρωπαϊκών χωρών. Τον μιμείται τον Ερντογάν ο Ράμα. Είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε και μάλιστα, όταν έχουμε αυτό το διάστημα το θέμα Μπελέρη; Είναι σαν να μας φτύνουν και λέμε, ότι βρέχει. Επικαλούμαστε τον νομικό πολιτισμό των άλλων χωρών, όταν γνωρίζουμε καμία διάκριση των εξουσιών και ότι η δικαιοσύνη ελέγχεται από τη κρατική εξουσία;»

Για την Τουρκία: «Μας παίζει ψυχρό-θερμό. Ειρήνη ή πρόκληση. Πάντα πριν από τέτοιες συναντήσεις ο Ερντογάν προκαλεί. Έπρεπε να θέσουμε τα δικά μας θέματα. Δεν μπορεί να σου αμφισβητεί την κυριαρχία στα νησιά και τα κυριαρχικά δικαιώματα 12 ν.μ. και ΑΟΖ, αλλά και να κατέχει την Κύπρο».

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube