Weather Icon
Γαλλία , Τουρκία 14 Ιουνίου 2021

Μακρόν: Συζητήσαμε με Ερντογάν – Πρόθεση συνεργασίας σε Συρία, Λιβύη, διευκρινίσεις για το ζήτημα του Ισλάμ

Μακρόν: Συζητήσαμε με Ερντογάν – Πρόθεση συνεργασίας σε Συρία, Λιβύη, διευκρινίσεις για το ζήτημα του Ισλάμ

Άτυπη συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του NATO στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δηλώσεις του δεύτερου που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση δόθηκαν διευκρινίσεις περί ζητημάτων σχετικών με δηλώσεις του για το Ισλάμ, ενώ ο ίδιος τόνισε στον Τούρκο πρόεδρο την ανάγκη κοινής στρατηγικής μεταξύ των συμμάχων στο NATO.

Από τη συνάντηση, σύμφωνα με τον κ. Μακρόν, διαφάνηκε η δυνατότητα συνεργασίας των δύο χωρών, ειδικά σε πεδία σύγκρουσής τους το τελευταίο διάστημα, όπως η Λιβύη και η Συρία.

“Στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, είχαμε μια μακρά συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με τον Πρόεδρο Ερντογάν. Για να προχωρήσουμε με σαφήνεια, σεβασμό και απαιτήσεις”, ανέφερε μετά τη συνάντηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Την Παρασκευή ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι, στη συνάντηση με τον Μακρόν, οι δύο άνδρες θα είχαν την ευκαιρία “να συζητήσουν τις θετικές και αρνητικές πτυχές των τουρκογαλλικών σχέσεων”.

Η συνάντηση των δύο προέδρων διήρκεσε 52 λεπτά, ενώ στη συνέχεια ο αρχηγός του τουρκικού κράτους εισήλθε σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube