Weather Icon

Ένοπλοι της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησαν κυπριακό αλιευτικό, σε διεθνή ύδατα

Ένοπλοι της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησαν κυπριακό αλιευτικό, σε διεθνή ύδατα

Για δύο περίπου ώρες έκαναν ανάστατο το σκάφος για έρευνες» ανέφερε ο ιδιοκτήτης του «Μ. Μ. Μπουμπουλίνα»

«Δεν είναι δουλειά σας αυτό» ήταν η απάντηση που έλαβε ο ιδιοκτήτης του κυπριακού αλιευτικού «Μ. Μ.  Μπουμπουλίνα», το οποίο το μεσημέρι της Τρίτης παρενοχλήθηκε από ένοπλους Τούρκους αξιωματικούς της Ακτοφυλακής, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, 20 ναυτικά μίλια ανοιχτά του ακρωτηρίου του Αποστόλου Ανδρέα.

Όπως δήλωσε ο Αρίστος Αριστείδου στο Sigmalive, στην περιοχή βρισκόταν και ιταλικό αλιευτικό,  ωστόσο μόνο από εκείνον ζητήθηκαν έγγραφα και ακολούθησε έρευνα.

«Για δύο περίπου ώρες έκαναν ανάστατο το σκάφος για έρευνες και ρωτούσαν γιατί έχουμε πολλές κεραίες», είπε. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού, οι Τούρκοι ξήλωσαν σύστημα προκαλώντας ζημιές 60.000 ευρώ, ενώ έκαναν και ερωτήσεις για το όνομα του σκάφους και για την ελληνική σημαία που φέρει.

(Πηγή: SigmaLive)

Επίσης, η Ακτοφυλακή –που συνόδευσε το κυπριακό αλιευτικό για 8 ναυτικά μίλια, πίσω στα ανοιχτά του ακρωτηρίου– έκανε υποδείξεις για μία περιοχή 2 ναυτικά μίλια έξω από τη Δερύνεια, η οποία είναι «ΑΟΖ της Τουρκίας».

«Από το 2017 είχαν να εμφανιστούν οι Τούρκοι στη συγκεκριμένη περιοχή», κατέληξε ο Αρίστος Αριστείδου, το πλοίο του οποίου είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς.

https://www.pontosnews.gr/656179/kypros/enoploi-toyrkoi-parenochlisan-kypriako-alieytiko/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube