Weather Icon

Αρμενία: Μήνυμα του Κοτσαριάν στον Πασινιάν! Βαριές κατηγορίες για προδοσία: «Όπου και να πάνε θα τους βρούμε»

Αρμενία: Μήνυμα του Κοτσαριάν στον Πασινιάν! Βαριές κατηγορίες για προδοσία: «Όπου και να πάνε θα τους βρούμε»

Αρμενία: Σκληρά καρφιά από τον ηγέτη της συμμαχίας του Αρμενικού Κόμματος Αναγέννησης και της Αρμενικής Επαναστατικής Ομοσπονδίας

Καρφιά εξαπέλυσε ο Ρόμπερτ Κοτσαριάν, ο οποίος είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Ιουνίου, ηγούμενος της συμμαχίας του Αρμενικού Κόμματος Αναγέννησης και της Αρμενικής Επαναστατικής Ομοσπονδίας (Dashnaktsutyun). Ο δεύτερος πρόεδρος της Αρμενίας έκανε λόγο για προδότες και υποσχέθηκε, ότι θα τους πιάσει, αν προσπαθήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Όπου και να πάνε θα τους βρούμε και θα τους φέρουμε πίσω, να μείνετε ήσυχοι», είπε ο Κοτσαριάν σε υποστηρικτές του, την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021. «Οι άνθρωποι πρέπει να λογοδοτήσουν για ό,τι συνέβη και αυτό πρέπει να επιτευχθεί μέσω της δικαιοσύνης στη Δημοκρατία της Αρμενία», πρόσθεσε.

Τα βέλη του Ρόμπερτ Κοτσαριάν ήταν έμμεσα, αλλά προς ξεκάθαρη κατεύθυνση και δη τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος φέρει την ευθύνη της ήττας της Αρμενίας στον πόλεμο των 44 ημερών στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ) με τη συνθηκολόγηση της 9ης Νοεμβρίου το 2020. Το 70 % των εδαφών του Ναγκόρνο Καραμπάχ παραδόθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν ύστερα από την τριμερή συμφωνία με τη Ρωσία.

Ο κόσμος ένιωσε προδομένος, ξέσπασε πολιτική κρίση, η οποία οδήγησε τον Πασινιάν τον Μάρτιο στην εξαγγελία πρόωρων εκλογών. Η πίεση όμως έχει αυξηθεί για τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό λόγω της εισβολής αζερικών δυνάμεων στην αρμενική επικράτεια. Από τις 12 Μαΐου 2021 σύμφωνα με τις επίσημες αρμενικές αρχές βρίσκονται στις περιοχές του Σιουνίκ και του Κεργακιουνίκ 1000 Αζέροι στρατιώτες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube