Weather Icon
Τουρκία 24 Μαΐου 2021

Τουρκία: Συνελήφθη ο αδερφός του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ που με τα βίντεό του έχει ανάψει φωτιές στον Ερντογάν και τους υπουργούς του (video)

Τουρκία: Συνελήφθη ο αδερφός του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ που με τα βίντεό του έχει ανάψει φωτιές στον Ερντογάν και τους υπουργούς του (video)

Υπό κράτηση βρίσκεται από χθες ο Αττίλας Πεκέρ, αδερφός του καταδικασμένου αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ που από το Ντουμπάι όπου λέει ότι βρίσκεται, εξαπολύει κατηγορίες για υπουργούς, συνεργάτες και συγγενείς του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αττίλας Πεκέρ και ο σωματοφύλακάς του συνελήφθησαν σε νοικιασμένο σπίτι στην επαρχία Μούλα, στα παράλια του Αιγαίου.

Νωρίτερα ο αδερφός του είχε εμφανιστεί σε βίντεο όπου έλεγε πως το 1996, με εντολή πρώην υπουργού του είχε αναθέσει να δολοφονήσει τον Τουρκοκύπριο πολιτικό και δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Σύμφωνα με τον Σεντάτ Πεκέρ, ο ίδιος πρώην υπουργός ο οποίος ήθελε τον Ανταλί νεκρό είναι ο υπεύθυνος για την δολοφονία ακόμη ενός δημοσιογράφου, του Ουγούρ Μουμτζού, καθώς και του συζύγου της Περβίν Μπούλνταν, σημερινής συμπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), που εκφράζει την κουρδική μειονότητα. Ο μαφιόζος αναφέρεται στον πρώην υπουργό Εσωτερικών Μεμέτ Αγάρ.

Η οικογένεια του Μουμτζού απαίτησε χθες Κυριακή, να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς του ανθρώπου του υποκόσμου. Η Περβίν Μπούλνταν, από την πλευρά της, τόνισε πως ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από το κράτος και ότι οι υπεύθυνοι αθωώθηκαν, προσθέτοντας πως θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ότι θα δικαστούν ξανά.

Ο Κουτλού Ανταλί δολοφονήθηκε λίγο αργότερα τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Η έρευνα που διενεργήθηκε δεν αποκάλυψε ποιος ήταν υπεύθυνος για τον φόνο του πολιτικού και δημοσιογράφου. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέβαλε το 2005 πρόστιμο στην Τουρκία διότι δεν διενήργησε «επαρκή και αποτελεσματική έρευνα για τις περιστάσεις της δολοφονίας».

Οι κατηγορίες του Σεντάτ Πεκέρ, που ως εδώ δεν επιβεβαιώνονται από οποιαδήποτε άλλη πηγή, αφορούν υποθέσεις που πάνε δεκαετίες πίσω. Έχουν καθηλώσει πολλούς στην Τουρκία· απειλούν να αμαυρώσουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αντιδρώντας εμμέσως πλην σαφώς στα βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα ο Σεντάτ Πεκέρ, ο αρχηγός του κράτους διαβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα πως έφερε ειρήνη στην Τουρκία πατάσσοντας τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ένας από τους στόχους του βαρόνου του υποκόσμου, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Σεντάτ Πεκέρ για συκοφαντική δυσφήμιση. Σ’ ένα από τα βίντεο, ο Σεντάτ Πεκέρ ισχυριζόταν πως ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών τον προστάτευε και τον «ενημέρωσε» έγκαιρα για την έναρξη έρευνας σε βάρος του πέρυσι ώστε να μπορέσει να εγκαταλείψει την Τουρκία προτού συλληφθεί.

ΠΗΓΗ: pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube