Weather Icon
Λιβύη , ΟΗΕ , Τουρκία 29 Μαΐου 2021

Στο dna τους η διάπραξη εγκλημάτων! Έκθεση σοκ του ΟΗΕ: Η Τουρκία χρησιμοποίησε πρώτη φορά θανατηφόρα ρομποτικά drones

Στο dna τους η διάπραξη εγκλημάτων! Έκθεση σοκ του ΟΗΕ: Η Τουρκία χρησιμοποίησε πρώτη φορά θανατηφόρα ρομποτικά drones

Η έκθεση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και καταγράφει επιθέσεις των Killer Robots κατά του στρατού του Χαλίφα Χαφτάρ που υποχώρησε ενώ βρίσκονταν στα περίχωρα της Τρίπολης

Τουρκία ενοχοποιείται εμμέσως από έκθεση του ΟΗΕ πως για πρώτη φορά στην ιστορία χρησιμοποίησε ρομποτικά drone για να πλήξει τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ την περίοδο που προέλαυναν προς την Τρίπολη της Λιβύης.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ τα αυτόνομα αεροσκάφη κυνήγησαν και επιτέθηκαν στρατεύματα στη Λιβύη χωρίς ανθρώπινο έλεγχο. Τα αυτόνομα αεροσκάφη οπλισμένα με εκρηκτικές συσκευές ενδέχεται να επιχείρησαν στη Λιβύη στις μάχες του 2020.

Η πρώτη αληθινή επίθεση ρομπότ
Εάν είναι αλήθεια, η έκθεση χρονολογεί την πρώτη αληθινή επίθεση ρομπότ σε άνθρωπο στον κόσμο. Η έκθεση εξηγεί με έμμεσο τρόπο το λόγο που οι αντικυβερνητικοί μαχητές του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, υπό τον στρατιωτικό διοικητή Χαλίφα Χαφτάρ υποχώρησαν τον περασμένο Μάρτιο μετά από μια ανεπιτυχή επίθεση στην Τρίπολη, όταν συνάντησαν ένα σμήνος από τηλεκατευθυνόμενα drone.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube