Weather Icon

Ο Δένδιας αύριο στη Ραμάλα για συνάντηση με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών

Ο Δένδιας αύριο στη Ραμάλα για συνάντηση με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών

Ιωάννα Κλεφτόγιαννη
.
Ο Νίκος Δένδιας συναντά σήμερα στην Αθήνα τον Παλαιστίνιο πρέσβη Μαρουάν Τουμπάσι, που ζητά εξηγήσεις για τη μονομερώς φιλο-ισραηλινή στάση της ελληνικής κυβέρνησης, ακόμη και μετά το λουτρό αίματος που “διευθύνει” ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στη Γάζα.
.

Η μονομερώς φιλο-ισραηλινή στάση της ελληνικής κυβέρνησης, εν μέσω του νέου λουτρού αίματος στη Γάζα, έχει προβληματίσει σοβαρά την πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στη χώρα μας, και ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα, Μαρουάν Τουμπάσι, συναντά αυτή την ώρα τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, για να ζητήσει εξηγήσεις.

Ναι μεν η ελληνική κυβέρνηση κρατά τα τελευταία χρόνια (ξεκίνησε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ), για στρατηγικούς, στρατιωτικούς, πολιτικούς και οικονομικούς λόγους, μια εντελώς διαφορετική στάση από την φιλοπαλαιστινιακή την οποία είχε διαχρονικά «σημαία», αλλά ο κύριος Δένδιας κάνει μια κίνηση ματ:
.
Με δικό του αίτημα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sputnik, ζήτησε να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Ριάντ Αλ ΜάλκιΑύριο ο Έλληνας ΥΠΕΞ μεταβαίνει στη Ραμάλα, όπου η συνάντηση των δυο υπουργών θα γίνει στις 13:30.

Κατάρρευση κτιρίου που χτυπήθηκε από ισραηλινά πυρά στη Γάζα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.05.2021

Τα ερωτηματικά είναι πολλά: Η Ελλάδα αναλαμβάνει ρόλο διαμεσολαβητή, με δική της πρωτοβουλία, μεταξύ Παλαιστινιακής Αρχής και ισραηλινής κυβέρνησης; Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με την έγκριση του Έλληνα πρωθυπουργού, που έχει το «πράσινο» φως και από τις ΗΠΑ;
«Χωρίς την έγκριση Μητσοτάκη δεν μπορεί να κάνει κάτι ο κ. Δένδιας» σχολιάζουν στο Sputnik πολιτικές πηγές.
«Θα έχει μάλιστα σίγουρα και την έγκριση των Αμερικανών, οι οποίοι κοιτάνε να ρίξουν νερό στη φωτιά, καθώς οι εξελίξεις τούς έπιασαν απροετοίμαστους. Δεν ήταν το Παλαιστινιακό προτεραιότητα του Μπάιντεν, καθώς δεν έχει ακόμα τον ειδικό απεσταλμένο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη Μέση Ανατολή. Σε αυτά τα πλαίσια, θα είναι ενημερωμένος και ο κ. Μητσοτάκης. Η πρωτοβουλία θα πρέπει να έρχεται σαν απάντηση στην Τουρκία, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται σε διεθνές επίπεδο ως ο μοναδικός υπερασπιστής των Παλαιστινίων» συνοψίζει ο συνομιλητής μας.

.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube