Weather Icon

Η Αρμενία αναμένει υποστήριξη από το Ιράν

Η Αρμενία αναμένει υποστήριξη από το Ιράν

Ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, Αρτάς Τουμανιάν συναντήθηκε με τον Υπουργό Οδοποιίας και Αστικής Ανάπτυξης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Mohammad Eslami.

Ο πρέσβης Τουμανιάν ενημέρωσε για την κατάσταση στην Αρμενία, σημειώνοντας ότι η Αρμενία βασίζεται στην υποστήριξη του φιλικού Ιράν, το οποίο θα θέσει τέρμα στην εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας και στις προκλητικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν που στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Επιβεβαιώνοντας την ανάγκη διατήρησης της αρχής της εδαφικής ακεραιότητας των συνόρων, τα μέρη συζήτησαν τις εργασίες που στοχεύουν στην υλοποίηση του προγράμματος «Διεθνής διάδρομος μεταφορών-διέλευσης Περσικού Κόλπου».

Ο υπουργός Εσλάμι εξέφρασε την ετοιμότητα της ιρανικής ηγεσίας να ξεκινήσει τις εργασίες για το διάδρομο το οποίο, σύμφωνα με τον υπουργό, στοχεύει όχι μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά και στη διασφάλιση της περιφερειακής ασφάλειας.

Ο πρέσβης Τουμανιάν τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του άξονα μεταφορών Βορρά-Νότου, σημειώνοντας ότι αυτό ανταποκρίνεται στα συμφέροντα όλων των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και είναι το καλύτερο αντίμετρο για τον περιορισμό των φιλοδοξιών για αποσταθεροποίηση της περιοχής.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube