Weather Icon

Ερντογάν: Έχουμε βάση drones σε Κύπρο και είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση επίθεσης

Ερντογάν: Έχουμε βάση drones σε Κύπρο και είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση επίθεσης

Επεκτατικές κινήσεις Ερντογάν στην Αν. Μεσόγειο

Στην ίδρυση αεροπορικής βάσης για drones και για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα Κατεχόμενα της Κύπρου αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να ισχυροποιήσει τη παρουσία της στην περιοχή σε περίπτωση επίθεσης.

O Ερντογάν είπε ότι θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου και θα στείλει τα  απαραίτητα μηνύματα  σε ολόκληρο τον κόσμο. Μιλώντας σε νέους στην Εθνική Προεδρική Βιβλιοθήκη με αφορμή την επέτειο της 19ης Μαίου απόβασης του Μουσταφά Κεμάλ στην Σαμσούντα, ο Ερντογάν υπαινίχθηκε  «καλά νέα» σχετικά με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που προέρχονται από την Ανατολική Μεσόγειο, επικαλούμενος παρόμοια ανακοίνωση για εύρημα αερίου της Μαύρης Θάλασσας τον Αύγουστο του 2019.

«Αυτή τη στιγμή ο κόσμος μάς ζηλεύει και έχουν δίκιο να μας ζηλεύει», δήλωσε με κομπορρημοσύνη ο Τούρκος πρόεδρος.

«Αφήστε τους να ζηλεύουν. Η Κύπρος… Η νότια Κύπρος και η βόρεια Κύπρος. Γιατί ενοχλούνται; Επειδή τα πλοία μας είναι εκεί. Τις προάλλες έκανα μία δήλωση. Πρώτα ο Αλλάχ θα είμαι στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου και από την Κύπρο  θα δώσω τα απαιτούμενα μηνύματα σε όλο τον κόσμο. Για αυτό θα βρεθώ στη βόρεια Κύπρο. Επειδή τα μηνύματα που θα δώσουμε από την βόρεια Κύπρο δεν ενδιαφέρουν μόνο το νησί, αλλά όλη τη διεθνή κοινότητα και εάν εσείς δεν επιδείξετε την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια στάση, δεν θα σας λάβουν σοβαρά υπόψη».

 

«Η Τουρκία είναι παντού» ισχυρίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και «δεν περιορίζεται στα 780 χιλ. τ.χλμ. των συνόρων της» . «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάνουμε βήματα στην Παλαιστίνη, στην Κύπρο, στην ανατολική Μεσόγειο και στο Ιράκ. Εάν το άτομο που μας θέτει αυτές τις ερωτήσεις, από την αντιπολίτευση, ήταν τώρα στην εξουσία, η κατάστασή μας στην ανατολική Μεσόγειο θα ήταν μία πανωλεθρία. Δεν θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κανένα δικαίωμά μας γύρω από την Κύπρο. Αυτοί δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν ούτε ένα ερευνητικό σκάφος, δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν ούτε ένα γεωτρύπανο, ούτε και αγόρασαν. Αλλά εμείς και γεωτρύπανα αγοράσαμε, και ερευνητικά σκάφη αγοράσαμε, και τώρα έχουμε 5 τέτοια πλοία. Και δεν έχουμε ανάγκη κανέναν».

«Στη Βόρεια Κύπρο (όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα) διαθέτουμε δύο αεροδρόμια. Το ένα είναι το Έρτζαν και υπάρχει κι άλλο ένα. Εκεί λοιπόν θα κάνουμε πολλές αλλαγές και με νέα ονομασία θα εγκατασταθούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Γιατί κάνουμε αυτή την κινητοποίηση; Διότι σε ενδεχόμενη επίθεση στην περιοχή, θα πρέπει να είμαστε ισχυροί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία δεν τίθεται θέμα χρόνου, καθώς με το που απογειωθούν τα αεροσκάφη της από τη Μερσίνη ή τα Άδανα, την επόμενη στιγμή είναι εκεί.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube