Weather Icon

Επίσκεψη Ερντογάν στο Μπακού τον Ιούνιο – Θα βρεθεί στη Σούσα του Καραμπάχ

Επίσκεψη Ερντογάν στο Μπακού τον Ιούνιο – Θα βρεθεί στη Σούσα του Καραμπάχ

Στο Αζερμπαϊτζάν θα μεταβεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα μέσα Ιουνίου ενώ θα βρεθεί και στην περιοχή του Καραμπάχ.

Επίσημη επίσκεψη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν θα πραγματοποιήσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το sputniknews.gr, ο Ερντογάν θα βρεθεί στην αζέρικη πρωτεύουσα στις 15 Ιουνίου.

Ο ίδιος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα βρεθεί την επόμενη ημέρα και στη Σούσα που βρίσκεται στο Καραμπάχ.
«Στις 15 Ιουνίου, ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν. Οι Πρόεδροι του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας αναμένεται να επισκεφθούν την πόλη Σούσα στο Καραμπάχ την επόμενη μέρα» ανέφερε διπλωματική πηγή.

Σημειώνεται πως στις 10 Νοεμβρίου, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν για εκεχειρία στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ μετά από ενάμιση μήνα εχθροπραξιών.

Με τη συμφωνία το Αζερμπαϊτζάν διατηρεί τις περιοχές που κατέλαβε κατά τις συγκρούσεις, ενώ η Ρωσία αναπτύσσει ειρηνευτικές δυνάμεις για τον έλεγχο της εκεχειρίας και για την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων.

Σημείωση Infognomonpolitics.gr: Η Τουρκία στήριξε με έμψυχο (τζιχαντιστές) και πολεμικό (drones) υλικό το Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο των 44 ημερών το 2020 στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ). Ο Αλίγεφ χρωστά πολλά για τη  νίκη και την ήττα των Αρμενίων στον Ερντογάν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube