Weather Icon
Λιβύη 28 Απριλίου 2021

Ο στρατός της Λιβύης καλωσορίζει την επίσκεψη της κυβέρνησης στη Βεγγάζη, αλλά…

Ο στρατός της Λιβύης καλωσορίζει την επίσκεψη της κυβέρνησης στη Βεγγάζη, αλλά…

Την Τρίτη, η Γενική Διοίκηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) ζήτησε να μην διαδίδονται φήμες σχετικά με την έλλειψη ασφάλειας στην πόλη της Βεγγάζης, η οποία οδήγησε στην ακύρωση της συνεδρίασης του κυβερνητικού υπουργικού συμβουλίου στην πόλη.

Με μια επίσημη ανακοίνωση η Γενική Διοίκηση του LNA ισχυρίστηκε ότι αυτές οι φήμες είχαν διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα από τους «εχθρούς της ασφάλειας και της άμυνας της Λιβύης». Πρόσθεσε ότι προσπάθησαν να «χωρίσουν τη χώρα και να μην σεβαστούν τις επιτυχίες που πέτυχε ο λαός της Λιβύης τους τελευταίους μήνες».

Στην ανακοίνωση ο LNA εξηγεί ότι χάρη στις θυσίες του στρατού επικρατεί ασφάλεια στην ανατολική Λιβύη. Περιέγραψε τις φήμες που διακινούνται ως “εξτρεμιστική προπαγάνδα και ρητορική μίσους που χρησιμεύουν για να σπείρουν σπόρους διχόνοιας μεταξύ του Λιβυκού λαού”.

Επίσης, ο εθνικός στρατός εξέφρασε την πλήρη ετοιμότητά του να δεχθεί κυβερνητικές αντιπροσωπείες υψηλού επιπέδου και να διασφαλίσει την ασφάλειά τους.

Η δήλωση επεσήμανε ότι η LNA χαιρέτισε τη διοργάνωση συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας (GNU) σε οποιονδήποτε από τους τομείς που έχει υπό τον έλεγχό του, ιδίως τη Βεγγάζη. Επιβεβαίωσε ότι αυτό θα γίνει με συντονισμό με το Υπουργείο Εσωτερικών και τις υπηρεσίες του στη Βεγγάζη για προστασία και ασφάλεια.

Τέλος, το πιο σημαντικό τμήμα της ανακοίνωσης του εθνικού στρατού είναι ίσως αυτό που υπογραμμίζει ότι η γενική διοίκηση απέρριψε τη μεταφορά δυνάμεων ασφαλείας από πόλεις που ελέγχονται από πολιτοφυλακές, στην περιοχή ευθύνη τους, κατά την επίσκεψη κυβερνητικών παραγόντων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube