Weather Icon

Ηχηρό μήνυμα Καΐρου στην Άγκυρα με τη συνάντηση Δένδια – Σούκρι: Συντονισμός σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος

Ηχηρό μήνυμα Καΐρου στην Άγκυρα με τη συνάντηση Δένδια – Σούκρι: Συντονισμός σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος

Σε θερμό κλίμα υποδέχτηκε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ο Αιγύπτιος ομόλογός του Σάμεχ Σούκρι στο Κάιρο νωρίτερα την Κυριακή. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις και οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου στο twitter.

Σε μήνυμά του στο twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, Αχμέντ Χάφεζ, κάνει λόγο για συντονισμό των δύο πλευρών για διμερή και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τονίζοντας τις μακροχρόνιες σχέσεις των δύο χωρών. Όπως αναφέρει ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις.

«Θερμή υποδοχή από τον Αιγύπτιο ομόλογό μου Σ. Σούκρι στο Κάιρο. Συζητήσαμε για τις διμερείς σχέσεις  & τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» σχολιάζει από πλευράς του ο Νίκος Δένδιας.

Η συνάντηση Δένδια – Σούκρι αποτελεί πρώτο θέμα σε αιγυπτιακούς ιστότοπους την Κυριακή. Τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών, ενώ την Τρίτη μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο της συνέχισης των διπλωματικών επαφών με χώρες της περιοχής.

 

«Είχα ακόμη μία ευκαιρία να συναντηθώ εδώ στο Κάιρο με τον καλό μου φίλο, τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών, Sameh Shoukry και μετά να έχουμε μία συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών. Συζητήσαμε για τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, για την κατάσταση στη Λιβύη και πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την ενδιάμεση κυβέρνηση της Λιβύης να οδηγηθεί γρήγορα σε εκλογές. Και μπορέσαμε και είχαμε και μια ευρύτερη συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Επίσης, διαβίβασα στον φίλο μου Sameh Shoukry την παράκληση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη να διαβιβάσει στον Πρόεδρο Sisi τους θερμούς χαιρετισμούς του», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Νίκος Δένδιας.

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να κρύψουμε κάτω από το χαλί τα ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετική αντίληψη και προσέγγιση».

«Προσκάλεσα τον φίλο μου Μεβλούτ να επισκεφθεί την Αθήνα – η επίσκεψη μπορεί να συνεισφέρει στην προετοιμασία μιας συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν. Βλέπω μια παγίωση θέσεων που εκφεύγουν της διεθνούς νομιμότητος. Κάτι που κάνει την προοπτική επίλυσής τους δύσκολη. Αλλά όχι αδύνατη», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube