Weather Icon

Παντελής Σαββίδης: Ερωτήματα μετά την επίσκεψη στην Τουρκία

Παντελής Σαββίδης: Ερωτήματα μετά την επίσκεψη στην Τουρκία

Μετά τη δικαιολογημένη ικανοποίηση της ελληνικής κοινής γνώμης από την αντίδραση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην πρόκληση Τσαβούσογλου, θα πρέπει να αρχίσουμε να «διαβάζουμε» το τοπίο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Γράφει ο Παντελής Σαββίδης

Υπάρχουν νέα δεδομένα και τι μπορεί να εξαχθεί από την επίσκεψη;

1. Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει επίσημη ελληνική αντίδραση –και μάλιστα έντονη– στη φωλιά του κούκου. Έφθασε στο αμήν το υπουργείο Εξωτερικών; Αποτελεί τομή στην μέχρι τώρα πορεία των ελληνοτουρκικών; Θα διαμορφωθεί μια νέα πολιτική; Υποστηρίχθηκε από τον διεθνή παράγοντα; Υπάρχει εσωτερικό ακροατήριο;

2. Οι πληροφορίες που διαρρέουν υποστηρίζουν πως ο κ. Δένδιας κατά την συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη πριν την πραγματοποίηση της επίσκεψης πήρε εντολή να διατυπώσει, εν συντομία, τις ελληνικές θέσεις και αν προκληθεί να απαντήσει. Έτσι και έγινε. Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν τη διαρροή αυτή ως προσπάθεια του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος να αποδοθούν στον πρωθυπουργό τα οφέλη από την θετική αντίδραση της κοινής γνώμης. Το ζήτημα για τους περισσότερους Έλληνες δεν είναι ποιος θα εισπράξει τα κέρδη, αλλά αν η αντίδραση Δένδια ήταν προγραμματισμένη, υπολογισμένη και συντονισμένη. Φαίνεται πως ήταν. Διαφορετικά, η εν θερμώ αντίδραση σε τέτοιες περιπτώσεις ενέχει κινδύνους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube