Ισραηλινές δυνάμεις ανέσυραν από τη Λωρίδα της Γάζας τις σορούς τριών ομήρων που δολοφονήθηκαν κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ο Χαγκάρι έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των νεκρών ομήρων: Πρόκειται για την Σάνι Λουκ, την Αμίτ Μπουσκίλα και τον Ιτζάκ Γκελερέντερ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, οι τρεις τους δολοφονήθηκαν από την Χαμάς στην επίθεση που εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου στο μουσικό φεστιβάλ Nova στο νότιο Ισραήλ.

Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν από τη Γάζα.

Ποια ήταν η Σάνι Λουκ

Υπενθυμίζεται ότι η 22χρονη Σάνι Λουκέχασε την ζωή της κατά την επίθεση της Χαμάς στις αρχές Οκτωβρίου ενώ ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε αργότερα τον ίδιο μήνα.

Μέλη της οικογένειας της Λουκ είχαν αναφέρει ότι έλαβαν μια επιστολή από την ισραηλινή υπηρεσία διάσωσης Ζάκα που έλεγε ότι ένα οστό από τη βάση του κρανίου της, χωρίς το οποίο ένα άτομο δεν μπορεί να επιβιώσει, είχε εντοπιστεί και ταυτοποιηθεί.

Η μητέρα της, Ρικάρντα Λουκ σήμανε για πρώτη φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την κόρη της αφού την αναγνώρισε σε βίντεο που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο, λόγω των χαρακτηριστικών τατουάζ που είχε στο σώμα και το χρώμα των βαμμένων μαλλιών της.

Τα βίντεο έδειχναν μια γυναίκα αναίσθητη στο πίσω μέρος ενός φορτηγού γεμάτο με ένοπλους άνδρες στη Γάζα.

Απήχθη όταν μέλη της Χαμάς επιτέθηκαν στο μουσικό φεστιβάλ Supernova στην έρημο κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Ναυτεμπορική