Weather Icon
Εγκληματικότητα 15 Απριλίου 2021

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι αποκαλύπτει ο τρόπος της εκτέλεσης – Τα νέα στοιχεία από το βίντεο – ντοκουμέντο με τη διαφυγή (βίντεο)

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι αποκαλύπτει ο τρόπος της εκτέλεσης – Τα νέα στοιχεία από το βίντεο – ντοκουμέντο με τη διαφυγή (βίντεο)

Σε ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο, που ήρθε στο φως και δείχνει από πού διέφυγαν οι δράστες μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ εστιάζουν οι αστυνομικοί προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Κάμερα ασφαλείας καταγράφει τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ να διαφεύγουν από τον Άλιμο αμέσως μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Οι δύο δράστες φαίνονται καθαρά πάνω στο σκούτερ, στις 14:31, να διασχίζουν την οδό Μεγίστης στην προσπάθεια τους να εξαφανιστούν.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας χαρτογραφούν τη διαδρομή διαφυγής των εκτελεστών. Όπως προκύπτει κατέβηκαν τη Μεγίστης και έστριψαν στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Πειραιά.

Το νέο βίντεο-ντοκουμέντο καταρρίπτει τη θεωρία ότι χωρίστηκαν οι δράστες και πως διέφυγαν με διαφορετικά οχήματα. Επίσης, φαίνεται πως δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγα λεπτά της ώρας για να καταφέρουν να απομακρυνθούν χιλιόμετρα από το σημείο πολύ πριν ειδοποιηθεί η αστυνομία.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται περισσότερα από 100 βίντεο, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι 22 καταθέσεις μαρτύρων που έχουν ληφθεί.

Τι αποκαλύπτει ο τρόπος της εκτέλεσης

Ο Σωτήρης Τσαντίρης, Ιατροδικαστής, είπε στο Star: Τα στοιχεία δείχνουν πόσο κακουργηματικά ενήργησαν. Δώσανε έναν αριθμό πυροβολισμών. Εξουδετέρωσαν το στόχο τους και η έμπειρη καθηγήτρια κ. Σπηλιωτοπούλου διέγνωσε και δύο χαριστικές βολές. Δηλαδή συνέχισαν και έριχναν αφού εξουδετέρωσαν το στόχο τους. Δώσανε άλλες δύο βολές για να είναι απόλυτα βέβαιοι σε αυτό που ήθελαν να κάνουν. Αυτό είναι το ένα στοιχείο ως προς το τι άνθρωποι είναι. Το άλλο είναι το λάθος τους, που είμαι σίγουρα βέβαιος ότι θα έχουν κάνει, κάποιος από τους κάλυκες, κάποια από τα ευρήματα στο χώρο της αυτοψίας που θα οδηγήσουν στην αναγνώρισή τους».

Δείτε το βίντεο:

 

Η διαδρομή διαφυγής των εκτελεστών

Όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στην οδό Μεγίστης καταγράφηκε ένα από τα τελευταία οπτικά υλικά τα οποία έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί.

Σε αυτό απεικονίζονται οι δύο δράστες να βγαίνουν στη λεωφόρο Ποσειδώνος και στη συνέχεια να κινούνται προς άγνωστη κατεύθυνση. Το οπτικό υλικό έχει ληφθεί 14:31 σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής.

Από το βίντεο εξάγεται το στοιχείο πως ο δράστης της εν ψυχρώ εκτέλεσης είναι δεξιόχειρας αφού κρατάει το όπλο με το δεξί του χέρι. Οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στη σωματοδομή και στο ύψος – κατά προσέγγιση – βάσει των αναλύσεων που έγιναν και για τον οδηγό και για το συνοδηγό.

Οι αστυνομικοί αναζητούν περαιτέρω οπτικό υλικό και απευθύνουν έκκληση στους πολίτες επειδή θα σβηστεί το υλικό σε σπίτια και καταστήματα αν έχουν προσέξει κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει τις έρευνες να κρατήσουν το κομμάτι αυτό και να το δώσουν στην αστυνομία.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube