Weather Icon

Δήλωση Τούρκου συγγραφέα: Ο άγριος εθνικισμός μας δεν μας αφήνει να αποδεχτούμε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Δήλωση Τούρκου συγγραφέα: Ο άγριος εθνικισμός μας δεν μας αφήνει να αποδεχτούμε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

-Τι αλλαγές θα φέρει η αναγνώριση και η καταδίκη της γενοκτονίας των Αρμενίων στην τουρκική κοινωνία, τι πιθανή σημασία θα έχει για το μέλλον; Eκφράζει τη γνώμη του ο Τούρκος συγγραφέας Μουράτ Ουγιουρκουλάκ.

-Η γενοκτονία των Αρμενίων είναι ένας από τις σφαίρες στις οποίες δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε το μίσος, τον θυμό και την εκδίκησή μας. Και ίσως το πιο σημαντικό πράγμα! Ο βάναυσος εθνικισμός που έπληξε τον πληθυσμό της Τουρκίας δεν μπορεί να εξαλειφθεί μέχρι να μην γίνουμε αντιμέτωπο με αυτό το μεγάλο ιστορικό έγκλημα.

Αν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα πολιτισμένο, δημοκρατικό κράτος, πρέπει να είμαστε αντιμέτωποι με τη γενοκτονία των Αρμενίων. Θα πρέπει να ανησυχούμε για το ερώτημα γιατί ακόμη και 10 χρόνια μετά το 1915, τα ονόματα του αρμενικού λαού, που αριθμούσαν περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους, δεν έχουν διατηρηθεί.

Αυτή η ανησυχία είναι ο σύνδεσμος που μπορεί να μας συνδέσει με την ανθρωπότητα και την ανθρωπότητα.

Χαιρετίζω κάθε απόφαση σχετικά με την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων ή οποιαδήποτε απόφαση που καλεί την Τουρκία να την αναγνωρίσει, να την αποδεχθεί.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube