Weather Icon
Ανακοινώσεις 22 Απριλίου 2021

Διαδικτυακή εκδήλωση | Παρασκευή 23/4, 20:00 “Κύπρος: Οι παγίδες της πενταμερούς διάσκεψης στη Γενεύη”

Διαδικτυακή εκδήλωση |  Παρασκευή 23/4, 20:00 “Κύπρος: Οι παγίδες της πενταμερούς διάσκεψης στη Γενεύη”

Λίγες μέρες πριν την άτυπη πενταμερή διάσκεψη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 27-29 Απριλίου στην Γενεύη. Με την Άγκυρα να απειλεί με διχοτόμηση για να μπετονάρει τη λύση της συνομοσπονδίας (τύπου Ανάν) που θα επιτρέψει την νομιμοποίηση της επικυριαρχίας σε όλο το νησί. Εν μέσω τεκτονικών γεωπολιτικών αναταράξεων σε όλη την περιοχή, με διάφορους παίκτες να πιέζουν για συμβιβασμό. Με την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και της Ελλάδας, να δείχνει διατεθειμένη να διαπραγματευτεί την ίδια της την ύπαρξη.
.
Ο δρόμος συζητά για τις εξελίξεις αυτές, προσπαθόντας να ορίσει μια οπτική, που να οικοδομεί στοιχεία κυριαρχίας, για τη βιωσιμότητα του Ελληνισμού, σε Ελλάδα και Κύπρο, για υπεράσπιση μια ενιαίας και ελεύθερης Κύπρου, κόντρα στην προωθούμενη ρευστοποίηση.
.
Oμιλητές:
Νίκος Κανέλλος | τ. πρέσβης, συγγραφέας
Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος | δημοσιογράφος, συγγραφέας
Κώστας Βενιζέλος | δημοσιογράφος στο Φιλελεύθερο Κύπρου
Σπύρος Παναγιώτου | συντακτική επιτροπή του Δρόμου
.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Σιάχος
.
* Η συζήτηση θα μεταδοθεί από την ιστοσελίδα του Δρόμου (edromos.gr) και την σελίδα του Δρόμου στο facebook: https://www.facebook.com/events/885011232354254/
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube