Weather Icon

Το γραμματόσημο της έριδας, συνέχεια – Το Ιράν καταδικάζει το ιρακινό γραμματόσημο αφιερωμένο στον πάπα Φραγκίσκο

Το γραμματόσημο της έριδας, συνέχεια – Το Ιράν καταδικάζει το ιρακινό γραμματόσημο αφιερωμένο στον πάπα Φραγκίσκο

Από τι φαίνεται, ο φιλοτελισμός και η διπλωματία δεν συμβιβάζουν καλά στη Μέση Ανατολή..
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Ermenihaber.am», το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει με τη σειρά του τον χάρτη του Κουρδιστάν, ο οποίος εμφανίζεται σε γραμματόσημο που εξέδωσε η κουρδική αυτόνομη διοίκηση και που αφιερώνεται στην επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στο Ιράκ.
.
Χθες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ήδη εκδώσει μια δήλωση καταδίκης, ζητώντας από τις κουρδικές αρχές στο Ιράκ «να  διευκρινίσουν την κατάσταση και να ζητήσουν συγγνώμη από την Τουρκία». Από την πλευρά του, ο κ. Saeed Khatibzadeh, εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε σήμερα ότι «η αναπαράσταση αυτού του χάρτη που περιλαμβάνει χώρες της περιοχής [Ιράν και Τουρκία] είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο… και ότι η ιρακινή κυβέρνηση αντιτίθεται στην ιρακινή κυβέρνηση σχετικά με αυτό το ζήτημα και ζητεί την άμεση παύση αυτής της πράξης εχθρότητας».
.
Στο Ιράκ, ο επικεφαλής του «Ιρακινού Τουρκμενικού Μετώπου», μιας φιλοτουρκικής οργάνωσης, εξέδωσε δήλωση που καταδικάζει επίσης αυτήν την πρωτοβουλία της κουρδικής αυτόνομης κυβέρνησης, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «απειλεί την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνείων του Κιρκούκ και της Μοσούλης». Αυτή η οργάνωση θεωρεί «ότι αυτή η πράξη πρέπει να θεωρηθεί ως άμεση απειλή για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια του Ιράκ».
.
Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την επίσκεψή του στην περιοχή, ο πάπας βρίσκεται ακούσια στο επίκεντρο μιας έντασης που θα μπορούσε να απειλήσει μια ήδη πολύ εύθραυστη περιφερειακή ειρήνη..
<span class = "caps"> JPEG </span> - 82,2 kbαπό τον Ara Toranian την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 © armenews.com 2021
.
Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube