Weather Icon

Προσοχή! Η Γαλλία πρόδωσε τους Κούρδους, για να ικανοποιήσει τον Ερντογάν!

Προσοχή! Η Γαλλία πρόδωσε τους Κούρδους, για να ικανοποιήσει τον Ερντογάν!

Η Γαλλία, πιστή στην Τουρκία, εκπλήρωσε το καθήκον της

«Η Γαλλία έστειλε ένα μήνυμα στους Τούρκους, με την πρόσφατη επιθετικότητα και εχθρότητα προς τους Κούρδους στη Γαλλία: με επιδρομές στα σπίτια τους και καταστρέφοντας τις πόρτες των κουρδικών οργανώσεων», γράφει η Selma Akkaya για την Yeni Özgür Politika.

Ο Mevlüt Çavuşoğlu, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας συναντήθηκε με τον Jean-Yves Le Drian, Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλικής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Καθώς πραγματοποιείτο η συνάντηση, οι γαλλικές αντιτρομοκρατικές μονάδες έσπαγαν τις πόρτες των κουρδικών οργανώσεων και ακτιβιστών που εδρεύουν στη Μασσαλία, χρησιμοποιώντας μάλιστα και σκύλους της αστυνομίας στις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να «ικανοποιήσουν» την Τουρκία.

Με την πίστη και την αφοσίωσή της στην Τουρκία, η«Γαλλία, εκπλήρωσε το καθήκον της».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε: «Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, και οι δύο αξιολογήσαμε τις διμερείς σχέσεις και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε περιφερειακά ζητήματα, ειδικά την κατάσταση στη Συρία, τη Λιβύη και το Αφγανιστάν». Ακριβώς τη στιγμή που έδινε αυτή την ομιλία, οι γαλλικές αρχές πραγματοποιούσαν επιχείρηση εναντίον των Κούρδων.

Το ίδιο βράδυ, μεταδόθηκε ένα ντοκιμαντέρ για τον Ερντογάν στο TV5 Monde, στέλνοντας έτσι σημαντικά μηνύματα του Μακρόν για την Τουρκία. Στις 23 Μαρτίου, αναφέρθηκε στα μέσα ενημέρωσης ότι ο Δήμος του Στρασβούργου θα παράσχει οικονομική ενίσχυση ύψους 2.563.599 ευρώ για την κατασκευή του τζαμιού Σουλτάνου Eyüp, το οποίο αποτελεί έργο του Ερντογάν στο Στρασβούργο. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά έγιναν την ίδια μέρα.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ερντογάν: Σουλτάνος ​​που αψηφά την Ευρώπη» προετοιμάστηκε σαφώς από το κράτος. Ο στόχος του προγράμματος υποτίθεται ότι ήταν «να ασκηθεί κριτική στον Ερντογάν», αλλά επί της ουσίας αποτελούσε μια βάση για τη συνέχιση των σχέσεων Γαλλίας-Τουρκίας.

Όταν άσκησε κριτική κατά του Ερντογάν, ο οποίος παρενέβη με σχόλια σχετικά με τις εκλογές του 2022 στη Γαλλία, ο Μακρόν υπογράμμισε ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχουν ανάγκη την Τουρκία για λόγους περιφερειακής ισορροπίας. Ο «διάλογος» με την Τουρκία πρέπει να συνεχιστεί, ήταν το μήνυμα του Μακρόν. Από την άλλη πλευρά, οι Σαρκοζί και Μανουέλ Βαλλς προτιμούσαν να χρησιμοποιούν πολύ πιο σκληρή γλώσσα όταν απευθύνονταν στον Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του TV5, ήταν πραγματικά δύσκολο να καταλάβουμε εάν η Τουρκία επικρίθηκε ή επιβραβεύτηκε, καθώς αναφερόταν συνεχώς ότι η Τουρκία είναι «σύμμαχος» σε θέματα «ασφάλειας» και «προσφύγων». Ο Μακρόν έχει σαφώς υπαναχωρήσει από τις προηγούμενες θέσεις του, όπου παρουσίαζε μία εντελώς επικριτική στάση εναντίον του Ερντογάν. Το νέο «προφίλ» της Γαλλίας, με το οποίο επιδιώκει να δημιουργήσει ένα νέο «μονοπάτι διαλόγου» με την Τουρκία στις Βρυξέλλες, είναι ένας δείκτης ότι το γαλλικό «βαθύ κράτος», το οποίο θα ήθελε να ομαλοποιήσει τις σχέσεις με την Τουρκία, άσκησε την επιρροή του και τώρα ο Μακρόν αποσύρεται από τη φιλελεύθερη πολιτική που εκπροσωπούσε.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά. Για ακόμα μια φορά διεξάγονται «επιχειρήσεις» κάθε φορά που πραγματοποιείται «πολιτικός διάλογος» και «διαπραγματεύσεις» με την Τουρκία. Η Γαλλία έστειλε ένα μήνυμα για τους Τούρκους με την πρόσφατη επιθετικότητα και εχθρότητα προς τους Κούρδους στη Γαλλία: με επιδρομές στα σπίτια τους και καταστρέφοντας τις πόρτες των κουρδικών οργανώσεων».

«Άγγιξα το αδύναμο σημείο σου. Τώρα είναι η σειρά σου», ήταν το μήνυμα της Γαλλίας, καθώς η Γαλλία επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιό της στις αγορές της Τουρκίας, το οποίο υπολογίζεται σε πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία για το 2021.

Πηγή: Η Φωνή των Κούρδων

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube