Weather Icon

Άρχισε η ανάπτυξη πλοίων της άσκησης “Γαλάζια Πατρίδα” σε Αιγαίο – Αν. Μεσόγειο

Άρχισε η ανάπτυξη πλοίων της άσκησης “Γαλάζια Πατρίδα” σε Αιγαίο – Αν. Μεσόγειο

Αποβατικά του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στον κόλπο του Ντεμιρτζιλί, σε προετοιμασία άσκησης αποβατικής επιχείρησης (μαντέψτε πού)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η στρατιωτική άσκηση των Τούρκων «Γαλάζια Πατρίδα»

Το στρατιωτικό κομμάτι της άσκησης αναμενόταν ν΄αρχίσει χθες σε Μεσόγειο και Αιγαίο, αφού καταγράφηκαν δραστηριότητες συντονισμού. Σύμφωνα με ελλαδικά ΜΜΕ υπήρξαν αναχαιτήσεις τουρκικών μαχητικών από ελληνικά.

Όπως γράφει η Χουριέτ:  «Γαλάζια Πατρίδα»  – «Συμμετέχουν εκτός από το ναυτικό, στρατός, αεροπορικές δυνάμεις και ακτοφυλακή».
Συνολικά 87 πλοία θα συμμετάσχουν στην άσκηση μέχρι 7 Μαρτίου.

Ο αριθμός ωστόσο είναι παραπλανητικός καθώς δεν αφορά μόνο στρατιωτικά πλοία, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχαν συγκεντρωθεί οι δυνάμεις στα προαποφασισμένα σημεία.

Ελλαδικά Μέσα ενημέρωσης θέλουν το ελληνικό στράτευμα να είναι σε ετοιμότητα, ενώ άρχισε στο πλαίσιο της τουρκικής άσκησης και η ανάπτυξη τουρκικών πλοίων στην περιοχή της Μεσογείου και του Βορείου Αιγαίου.

Υπό παρακολούθηση από το Ελληνικό Λιμενικό είναι και το τουρκικό ερευνητικό «Τσεσμέ», το οποίο επέστρεψε ξανά στο Κεντρικό Αιγαίο για υδρογραφικές εργασίες.
  Και όλα αυτά την ώρα που η Αθήνα αναμένει απάντηση για επανάληψη των διερευνητικών επαφών στην Ελλάδα τον Μάρτιο.

Η Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας, Αριστοτέλια Πελώνη ανέφερε ότι «δηλώσεις και κινήσεις που είναι προκλητικές δεν συνάδουν με το πνεύμα το εποικοδομητικό που θα θέλαμε να δημιουργήσουμε ώστε να υπάρξει συνδρομή στο διάλογο».

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας αποκάλυψε τις βλέψεις του για το Μπαρμπάρος, ενώ ανέφερε πως το Όρουτς Ρέις συνεχίζει στα ανοιχτά της Αττάλειας τις σεισμικές έρευνες και το Γιαβούζ βρίσκεται στη Μερσίνα. 

Ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε ότι «στις αρχές Μαρτίου το αποσύραμε στην Τούζλα και πρώτα ο Αλλάχ, έπειτα από 2-3 μήνες που θα τελειώσουν οι εργασίες συντήρησης, τότε θα επιστρέψει στην αποστολή του».

Προβληματισμό προκαλεί και η ανακοίνωση για από κοινού με τον Πούτιν εγκαινίαση της 3ης μονάδας του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου, στις 10 Μαρτίου.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ικανοποίηση υπάρχει στην Αθήνα για ψήφισμα του Ολλανδικού Κοινοβουλίου για τη γενοκτονία Αρμενίων, με ρητή αναφορά και σε θύματα Έλληνες Πόντιους.

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή: Sigmalive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube