Weather Icon
ΗΠΑ , Τουρκία 8 Μαρτίου 2021

Αυτό είναι ομολογία ενοχής της Τουρκίας στο θέμα της Halkbank

Αυτό είναι ομολογία ενοχής της Τουρκίας στο θέμα της Halkbank

Δημοσιεύμα των Financial Times για την απομάκρυνση του Hakan Atilla, πρώην αντιπροέδρου της αμαρτωλής Halkbank από τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης

Αφού εξέτισε ποινή φυλακίσεως 28 μηνών στις φυλακές των ΗΠΑ, ο πρώην αντιπρόεδρος της αμαρτωλής Halkbank, επέστρεψε στην Τουρκία, όπου το κράτος και η κυβέρνηση του επεφύλαξε υποδοχή εθνικού ήρωα!!!

Μάλιστα, ως επιβράβευση ή μάλλον ως τρόπαιο, ο Ερντογάν του έδωσε τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης.

Μετά τις φήμες ότι επικειται η παραίτηση του Atilla Hakan από τη θέση του, οι Financial Times αναφέρθηκαν στο θέμα και το συνέδεσαν με την πρόθεση της Τουρκίας να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ.

Έγραψε η εφημερίδα Financial Times για το θέμα:

“Η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με το αποτέλεσμα της δίκης της Halkbank  που αρχίζει το Μάιο. Στη δίκη αυτή, που θα ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη, η Halkbank αναμένεται να δικαστεί για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παραβίαση των κυρώσεων που επέβαλαν οι ΗΠΑ στο Ιράν και απάτη. Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι το Ιράν μπορεί να χρησιμοποίησε έσοδα πετρελαίου ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αποκόμισε μέσω της Halkbank. Μια σοβαρή ποινή που θα επιβληθεί στην Halkbank θα μπορούσε να υπονομεύσει το τραπεζικό σύστημα στην Τουρκία”.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι “η απόλυση του Attila, μπορεί να είναι μια συμβολική χειρονομία Ερντογάν προς τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, μια χειρονομία που αποσκοπεί στη βελτίωση των σχέσεων με την κυβέρνηση Joe Biden και την επίλυση των διαφωνιών ΗΠΑ-Τουρκίας”.

Επίσης στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν χρησιμοποιεί ομάδες πίεσης στην κυβέρνηση των ΗΠΑ (λόμπι), για την εγκατάλειψη αυτής της δίκης, ενώ γίνεται αναφορά στη δήλωση του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, σύμφωνα με την οποία “ο Τραμπ υποσχέθηκε στον Ερντογάν θα προσπαθήσει να επιλυθεί υπέρ της Τουρκίας το θέμα αυτής της δίκης”.

Πηγή: ahvalnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube