Weather Icon
Κίνα , Τουρκία 24 Φεβρουαρίου 2021

H Toυρκία παρέλαβε ένα εκατομμύριο δωρεάν δόσεις κινεζικών εμβολίων για τον κορωνοϊό

H Toυρκία παρέλαβε ένα εκατομμύριο δωρεάν δόσεις κινεζικών εμβολίων για τον κορωνοϊό

Η Τουρκία έλαβε ένα εκατομμύριο δόσεις του κινεζικού εμβολίου Sinonac coronavirus δωρεάν, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Anka την Τρίτη.

Η έκθεση σχετικά με το έγγραφο ακολουθείτε από μια ερώτηση που τέθηκε στο κοινοβούλιο από τον επικεφαλής του κόμματος της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σχετικά με το εάν ένα εκατομμύριο δωρεάν δόσεις του εμβολίου είχαν τιμολογηθεί στο Κρατικό Γραφείο Εφοδιασμού με τιμή 12 $ για κάθε δόση από μια φαρμακευτική εταιρεία.

“Η Τουρκία έλαβε 10.162.123 δόσεις εμβολίου στις 9 Φεβρουαρίου 2021. Το Κρατικό Γραφείο Εφοδιασμού πλήρωσε 121, 945.476 $ στην εταιρεία Keymen (φαρμακευτική) για αυτά τα εμβόλια. ” ανέφερε η Deutsche Welle Turkish.

Ο Kılıçdaroğlu δήλωσε ότι 1.342.298 δόσεις εμβολίων εκκαθαρίστηκαν από τα τελωνεία του αεροδρομίου Esenboğa στην Άγκυρα τον Δεκέμβριο του 2020 από την εταιρεία Keymen. Η τελωνειακή δήλωση ανέφερε ότι ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου δόθηκαν δωρεάν, δήλωσε ο αρχηγός του CHP, ρωτώντας περαιτέρω εάν το κρατικό γραφείο εφοδιασμού είχε τιμολογηθεί με 12 $ για κάθε δόση.

Η Τουρκία έλαβε 6,5 εκατομμύρια περαιτέρω δόσεις του εμβολίου COVID-19 που ανέπτυξε η China Sinovac Biotech τον περασμένο μήνα, προσθέτοντας μια αρχική αποστολή τριών εκατομμυρίων δόσεων.

Μια πανεθνική διάθεση του κινεζικού εμβολίου – στο οποίο βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά η χώρα – ξεκίνησε τον Ιανουάριο.

ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube