Weather Icon
ΗΠΑ , Τουρκία 17 Φεβρουαρίου 2021

Διευρύνουν την ατζέντα των συνομιλιών Τσαβούσογλου και Μπλίνκεν

Διευρύνουν την ατζέντα των συνομιλιών Τσαβούσογλου και Μπλίνκεν

Όλα τα θέματα θα συζητήσουν λεπτομερώς τις επόμενες μέρες Τσαβούσογλου και Μπλίνκεν

Όλα τα ζητήματα λεπτομερώς συμφώνησαν να συζητήσουν τις επόμενες μέρες ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού.

Όπως μεταδίδει το Πρακτορείο Ανατολή, Τσαβούσογλου και Μπλίνκεν, κατά την πρώτη τηλεφνωική τους συνομιλία, συζήτησαν περιφερειακά θέματα, καθώς και ζητήματα που αφορούν το δίκτιο Γκιουλέν και το ΡΚΚ/PYD, θέματα τρομοκρατίας, τους S400, το Συριακό ζήτημα και τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι Τσαβούσογλου και Μπλίνκεν, συμφώνησαν να αναπτυχθεί ένας αμοιβαίος ειλικρινής διάλογος, ενώ από ο Τούρκος ΥΠΕΞ εξέφρασε την δυσφορία του για τις τελευταίες δηλώσεις που έγιναν από τις ΗΠΑ, με αφορμή την υπόθεση των 13 αιχμαλώτων που σκοτώθηκαν στην επιχείρηση στα όρα Γκάρε.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να συζητήσουν λεπτομερέστερα όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης των δύο χωρών τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube