Weather Icon
Γενικά θέματα 24 Ιανουαρίου 2021

Τουρκία, χώρα κρεματόριο: Δολοφόνησαν Κούρδο στρατιώτη με βασανιστήρια και είπαν ότι αυτοκτόνησε

Τουρκία, χώρα κρεματόριο: Δολοφόνησαν Κούρδο στρατιώτη με βασανιστήρια και είπαν ότι αυτοκτόνησε

Ο Κούρδος στρατιώτης Μουσταφά Αράζ, που δολοφονήθηκε με βασανιστήρια ενώ υπηρετούσε σε μονάδα της Αν. Θράκης

Πατέρας Κούρδου στρατιώτη που φέρεται να αυτοκτόνησε: “Η Έκθεση αυτοψίας αποτελεί απόδειξη ότι ο γιος μου βασανίστηκε μέχρι θανάτου”

Μια έκθεση αυτοψίας κυκλοφόρησε μετά τον ύποπτο θάνατο του 23χρονου Μουσταφά Αράζ, ο οποίος ήταν στρατιώτης στη Διοίκηση Αντιαεροπορικών Βλημάτων της 1ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, που έχει έδρα την περιοχή Μπαμπέσσκι του Κιρκλάρελι.

Ο Μουσταφά Αράζ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού αρρώστησε στις 11 Μαΐου. Μετά από μια μέρα διαδόθηκε ότι ο στρατιώτης αυτοκτόνησε σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

Στην έκθεση αυτοψίας του Μουσταφά Αράζ, έγραφε ότι βρέθηκαν “επιφανειακές περικοπές δέρματος και στους δύο καρπούς παράλληλα μεταξύ τους”.

Ο πατέρας του στρατιώτη, Χασάν Αράζ είπε, “Αυτό που γράφεται στην αυτοψία, είναι απόδειξη ότι ο γιος μου βασανίστηκε μέχρι θανάτου” και ζήτησε τη δίκη των υπευθύνων.

Σύμφωνα με τα είδηση του Mezopotamya Ajansı, στην αυτοψία εντοπίζονται τραυματισμοί και βλάβες σε πολλά μέρη της εσωτερικής και εξωτερικής επιφάνειας και των οργάνων του σώματος του Αράζ. Στην έκθεση δεν αναφέρεται η αιτία θανάτου, ούτε πώς προήλθαν οι τραυματισμοί στο σώμα του νεκρού στρατιώτη.

Αυτή η κατάσταση αύξησε τις υποψίες ότι ο γιος της οικογένειας Araz σκοτώθηκε και ότι υπάρχει συγκάλυψη της δολοφονίας.  Ο δικηγόρος της οικογένειας, Cesim Parlak, δήλωσε ότι η έκθεση εκπονήθηκε ελλιπώς και υπέβαλε σχετική ένσταση.

Στην έκθεση, αναφέρεται επίσης ότι “ο Araz πέθανε ως αποτέλεσμα των καταγμάτων κρανίου,  εγκεφαλικής αιμορραγίας, εσωτερικής αιμορραγίας λόγω εσωτερικού τραυματισμού οργάνων και πνευμοθώρακα”.

Ωστόσο, η έκθεση δεν παρείχε πληροφορίες για το πώς προκλήθηκαν αυτά τα θανατηφόρα τραύματα.

Ο δικηγόρος Parlak στην ένστασή του αναφέρει ότι η αυτοψία δεν αναφέρει εάν η αιτία θανάτου, που είναι οι κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις, η εγκεφαλική αιμορραγία και η εσωτερική αιμοραγία, προήλθε από χτυπήματα ή από πτώση από ύψος.

Η έκθεση περιελάμβανε επίσης δηλώσεις που ανέφεραν ότι δεν βρέθηκαν αλκοόλ και ναρκωτικά στο αίμα, στα ούρα, στα ρινικά επιχρίσματα και στις κλειστές εξετάσεις πνευμόνων που ελήφθησαν από την Araz.

Ο πατέρας Χασάν Αράζ είπε τα εξής:

«Η έκθεση αυτοψίας δεν ανέφερε σκόπιμα το πώς πέθανε ο γιος μου. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναφέρεται στις εκθέσεις αυτοψίας. Ταυτόχρονα, όταν είδα τον γιο μου στο νεκροτομείο, είχε σημάδια δεσίματος και στα δύο του χέρια. Στην έκθεση αυτοψίας, αναφέρεται ότι έχουν παράλληλα ίχνη στους καρπούς, αλλά δεν αναφέρεται από τι προήλθε αυτό. Αυτό αποδεικνύει ότι ο γιος μου βασανίστηκε μέχρι θανάτου, αλλά εκτός από αυτό, με την έκθεση συσκοτίζεται η δολοφονία. Με αυτόν τον τρόπο, προσπαθούν να καλύψουν το περιστατικό. Ήθελαν να κάνουν το περιστατικό να μοιάζει με αυτοκτονία με σημείωμα αυτοκτονίας. Ωστόσο, ούτε το σημείωμα αυτοκτονίας ούτε το χειρόγραφο ανήκουν στον γιο μου. Σκότωσαν σαφώς τον γιο μου και τώρα προσπαθούν να τον καλύψουν. Θέλω να βρεθούν και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.”

Η οικογένεια της Αράζ υπέβαλε μήνυση στην Εισαγγελία του Μπαμπάεσκι, παρατηρώντας ότι τα σημάδια βασανιστηρίων που βρέθηκαν στο σώμα και στους καρπούς του γιου τους, δείχνουν ότι υπέστη βασανιστήρια, από τα οποία έχασε τη ζωή του, ενώ υπηρετούσε στο στρατό.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube