Weather Icon

Μήνυμα Μητροπολίτου Δράμας κ. κ. Παύλου για τα Θεοφάνεια: «Κρατήστε τα έθιμα, εφαρμόστε τα στη ζωή σας, διδάξτε τα στα παιδιά σας»

Μήνυμα Μητροπολίτου Δράμας κ. κ. Παύλου για τα Θεοφάνεια: «Κρατήστε τα έθιμα, εφαρμόστε τα στη ζωή σας, διδάξτε τα στα παιδιά σας»

Για αδικία, ντροπή, έλλειψη δημοκρατίας και ευαισθησίας από την ελληνική πολιτεία έκανε λόγο ο Δεσπότης στην ομιλία του κατά την τέλεση του καθαγιασμού των υδάτων

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. κ. Παύλος με αφορμή την απαγόρευση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των Ιερών Ναών τα Θεοφάνεια, κατά τη διάρκεια του αγιασμού των υδάτων, ο οποίος φέτος τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό Δράμας, λόγω των συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επένδυσαν πάνω στη ψευδοευσέβεια

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε «ο Θεός να μη μας αξιώσει, άλλη χρονιά να εορτάσουμε κατ’αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη δεσποτική εορτή» και υποστήριξε, ότι ο θόρυβος που ξέσπασε για το άνοιγμα των ναών, «ανέδειξε τους διαλογισμούς των καρδιών πολλών ευσεβών, μη ευσεβών, αδιαφόρων, υποκριτών και ανθρώπων, οι οποίοι επένδυσαν τη σταδιοδρομία τους πάνω στην ψευδοευσέβειά τους για να εξαπατήσουν τους ευσεβείς».

Ο άγιος Δράμας στάθηκε στα όσα λέχθηκαν «περί του αν μεταδίδεται ο ιός μέσω του Μυστηρίου της Ευχαριστίας», απαντώντας, ότι «ούτε προσφάτως, ούτε επί 2000 ετών δεν έχει υπάρξει κάποια εκ γεγονότων ένδειξή, πόσο μάλλον επιστημονική απόδειξη περί αυτού» και υπογράμμισε, ότι «ότι διαχρονικώς υπάρχει στον τόπο μας ένας όχι πολυάριθμος αλλά δοκησίσοφος θεσμός μαχόμενων τον αιώνιο θεσμό της Εκκλησίας, οι οποίοι καιροφυλακτούν, για να εκτοξεύσουν κάποτε τα καίρια, υποτίθεται βέλη τους, εκεί όπου απέτυχαν ο Διοκλητιανός και ο έσχατος, ο Στάλιν».

Φοβούνται του πιστούς και όχι τους συνωστισμούς των Αθηνών

Ο κ. Παύλος σχολιάζοντας τη στάση των «διαχρονικώς μαχόμενων την Εκκλησία», υποστήριξε, ότι «υποκριτικώς φοβήθηκαν τους ελαχίστους εκ των πραγμάτων πιστούς που επιτρέπεται να εισέρχονται στις εκκλησίες», αλλά δεν φοβήθηκαν «τις χιλιάδες των συνωστισμένων έξω από δικαστικές αίθουσες και τις εκατοντάδες αυτών που παίζουν το πολιτικό παιχνίδι “κλέφτες και αστυνόμοι” στις οδούς και παρόδους των Αθηνών ή ανοήτως διασκεδάζουν σε δημόσιους ή κατ’οίκον συνωστισμούς ή στο μακρινό Ντουμπάι».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στους παλαιοημερολογίτες, οι οποίοι εορτάζουν την 7η Ιανουαρίου τα Χριστούγεννα. «Το κράτος και τα παρατηρητήρια και οι συνήγοροι ενώ κινούν γη και ουρανό για την προάσπιση συμφερόντων μειονοτήτων που καταπατούνται, οι αδελφοί μας δεν θα έχουν πρόσβαση στους ναούς τους για να γιορτάσουν τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων. Είναι κρίμα, αδικία, ντροπή, έλλειψη δημοκρατίας και ευαισθησίας από την ελληνική πολιτεία. Λυπούμαι που μιλούμε για στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Το Σύνταγμα δεν ανέχεται ή επιτρέπει τη λατρεία. Ας το διαβάσουν καλά. Προστατεύει τη λατρεία. Γι’αυτό είναι παράνομο να είναι κλειστοί οι λαοί ολοσχερώς».

“Κρατήστε τα έθιμα”

Στο τέλος έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πιστούς. «Κρατήστε αδελφοί μου τα έθιμα! Εφαρμόστε τα στη ζωή σας. Διδάξτε τα στα παιδιά σας. Αυτά είναι αρχές. Αυτά είναι αξίες. Εμείς μένουμε σε αυτά που διδαχτήκαμε από τους προγόνους μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Δράμας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ιερά Μητρόπολη Δράμας, «λόγω της μεγάλης διαδόσεως του κορωνοϊού στον νομό», προέβη λίγες ημέρες πριν τις γιορτές στη γενναία απόφαση, της τελέσεως των θείων λειτουργιών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων κεκλεισμένων των θυρών.

Δείτε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Παύλου όπως μεταδόθηκε από το κανάλι STAR Βορείου Ελλάδας:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube