REAL TIME |

Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ 3 Ιανουαρίου 2021

Iσραηλινός αναλυτής προβλέπει Ιρανική επίθεση μέχρι τις 19 Ιανουαρίου

Iσραηλινός αναλυτής προβλέπει Ιρανική επίθεση μέχρι τις 19 Ιανουαρίου

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ισραηλινός αναλυτής προβλέπει ότι το Ιράν θα πραγματοποιήσει μια «εντυπωσιακή» επιχείρηση εκδίκησης στις 19 Ιανουαρίου. Η επίθεση θα στοχεύσει τις ΗΠΑ και τους περιφερειακούς συμμάχους της, λέει o Dr. Mordechai Kedar, εμπειρογνώμονας της Mideast και πρώην αξιωματικός πληροφοριών.

Η ευρεία επίθεση θα χρονομετρηθεί με την αποχώρηση του Προέδρου Τραμπ από τον Λευκό Οίκο για την αποφυγή σημαντικών αντιποίνων στις ΗΠΑ, έγραψε ο Κένταρ σε άρθρο για το Κέντρο Στρατηγικών Μελετών Begin-Sadat. Για την περαιτέρω ελαχιστοποίηση τυχόν αντιποίνων, η επίθεση θα προέλθει από το ιρανικό έδαφος, ώστε να μην εμπλέκεται άμεσα στην Τεχεράνη, έγραψε ο Κένταρ. Οι βομβαρδισμοί είναι πιθανό να ξεκινήσουν από δύο ή τρεις χώρες, σύμφωνα με το άρθρο, δηλαδή τη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη.

Η προειδοποίηση του Kedar έρχεται καθώς οι Αμερικανοί αξιωματούχοι βλέπουν αυξανόμενες ενδείξεις για πιθανή ιρανική επίθεση. Ο αμερικανικός στρατός, σε συντονισμό με το IDF, λαμβάνει μέτρα για να αποτρέψει μια ιρανική επίθεση και να προετοιμαστεί να επιτεθεί. Ωστόσο, ορισμένοι παρατηρητές πιστεύουν ότι και οι δύο πλευρές επιθυμούν να αποφύγουν μια μεγάλη σύγκρουση και απλώς κάμπτουν τους μυς τους για να αποθαρρύνουν τις επιθέσεις. Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα λέγεται επίσης ότι φοβάται μια επιχείρηση Ισραήλ-ΗΠΑ και έχει προειδοποιήσει ότι η ομάδα του είναι καλά εξοπλισμένη και έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως Ισραηλινά υποβρύχια πλέουν πλέον ανενόχλητα στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις Συμφωνίες Ειρήνης του Ισραήλ με τα Αραβικά Κράτη, ενώ παράλληλα αμερικανικές μονάδες αεροπλανοφόρων πλέουν νοτίως του Κόλπου του Άντεν προετοιμασμένα για πιθανή εμπλοκή βομβαρδισμού Αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ. 

Παράλληλα ολόκληρο το διαδίκτυο έχει γεμίσει από το παρακάτω Ιρανικό βίντεο προπαγάνδας για την επέτειο δολοφονίας του Qaseem Soleimani, το οποίο περνάει πληθώρα μηνυμάτων και μεταδίδεται συνεχώς σε Συριακά και Ιρακινά, φτάνοντας μέχρι και την Υεμένη.

 

Με πληροφορίες από: Begin-Sadat, IsraelRadar

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube