Weather Icon
Aφρική , Τουρκία 28 Ιανουαρίου 2021

Η Κένυα αγόρασε 118 τεθωρακισμένα οχήματα από την Τουρκία

Η Κένυα αγόρασε 118 τεθωρακισμένα οχήματα από την Τουρκία

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο στρατός της Κένυας έχει αγόρασε 118 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού 4χ4 από της τουρκικής εταιρεία κατασκευής τεθωρακισμένων οχημάτων Katmerciler.

Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων άμυνας της Κένυας Συνταγματάρχης Zipporah Kioko ανέφερε ότι το Υπουργείο Άμυνας ολοκληρώνει τη συμφωνία για τα οχήματα Hizir, σε συνεργασία με τον  Οργανισμό Εξαγωγικών Πιστώσεων της Τουρκίας.

Ο στρατός της Κένυας θα αναπτύξει κατά κύριο λόγο τα οχήματα τα Hizir για αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης al-Shabab. Ο αξιωματούχος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει το πόσο σύντομα θα οριστικοποιηθεί η σύμβαση. Το κόστος πώλησης θα είναι τα 73 εκατομμύρια δολάρια.

Τον περασμένο μήνα, η Τουρκία και η Τυνησία υπέγραψαν συμφωνία 150 εκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση δεκάδων οχημάτων τουρκικής κατασκευής, αλλά και UCAV TB-2, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων Kirpi MRAP της BMC και των τεθωρακισμένων οχημάτων Eurder Yalcin της Nurol.

\
Με πληροφορίες από defensenews, AnadoluAgency

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube