Weather Icon

Άρχισαν τα όργανα; Αμερικανός αξιωματικός του Συνασπισμού, έστειλε μήνυμα για το Κομπάνι στα κουρδικά!

Άρχισαν τα όργανα; Αμερικανός αξιωματικός του Συνασπισμού, έστειλε μήνυμα για το Κομπάνι στα κουρδικά!

Αμηχανία προκάλεσε στην Άγκυρα η ανάρτηση του Αμερικανού Εκπροσώπου του Συνασπισμού των Δυνάμεων που μάχονται το “Ισλαμικό Κράτος”, την 26 Ιανουαρίου, ημέρα απελευθέρωσης της πόλης Κομπάνι από τους τζιχαντιστές του “Ι.Κ.”, τους οποίους υποστήριζε και καθοδηγούσ εη Τουρκία.

Ο Αμερικανός ανώτερος αξιωματικός Wayne Marotto, Εκπρόσωπος του Συνασπισμού έκανε δύο αναρτήσεις, η μια στα αγγλικά και η άλλη στα κουρδικά, με το εξής περιεχόμενο:

“Σήμερα είναι η ημέρα απελευθλερωσης του Κομπάνι. Στις 26 Ιανουαρίου 2015, οι Κούρδοι μαχητές, με την αροπορική υποστήριξη των δυνάμεων του Συνασπισμού, απελευθέρωσαν το Κομπάνι και απέδειξαν ότι το “Ι.Κ.” δεν είναι ανίκητο. Συγχαίρουμε τους Κούρδους, επειδή επέδειξαν μια αξιόπιστη και αποτελεσματική συμμαχία”.

Για να γίνει αντιληπτή η σημασία της ανάρτησης, υπογραμμίζεται ότι κεντρική και ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ απαίτηση της Τουρκίας από τις ΗΠΑ αλλά και από την Ε.Ε. είναι ο αποκλεισμός των Κούρδων της Συρίας από κάθε βοήθεια και αναγνώριση, για να γίνουν οι Κούρδοι εύκολος στόχος στα σχέδια της Τουρκίας για την εθνοκάθαρσή τους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube