Weather Icon
Ελλάδα , Ευρωπαϊκή Ένωση , Τουρκία 10 Δεκεμβρίου 2020

Politico: Δεν ικανοποίησε Ελλάδα και Κύπρο το προσχέδιο για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας

Politico: Δεν ικανοποίησε Ελλάδα και Κύπρο το προσχέδιο για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας

Το νέο σχέδιο συμπερασμάτων για την Τουρκία δεν κατάφερε να ικανοποιήσει την Ελλάδα και την Κύπρο και το κείμενο αναμένεται τώρα να φτάσει στο επίπεδο των ηγετών, λένε δύο διπλωμάτες με γνώση των πραγμάτων στην ιστοσελίδα Politico. 

Η νέα εκδοχή, που κατατέθηκε σήμερα το πρωί, κάνει λόγο για πρόσκληση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εγκρίνει κυρώσεις στη βάση «των μη εξουσιοδοτημένων δραστηριοτήτων γεώτρησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» και καλεί τον Ζοζεπ Μπορέλ, τον κορυφαίο διπλωμάτη της ΕΕ, «να υποβάλει έκθεση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση» συμπεριλαμβανομένης της «επέκτασης του πεδίου» των κυρώσεων «το αργότερο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου 2021».

Οι αλλαγές σε σύγκριση με το προσχέδιο που κυκλοφόρησε χθες είναι ελάχιστες. Οι διπλωμάτες λένε ότι, για την Ελλάδα και την Κύπρο, η αναφορά στον Μάρτιο είναι πολύ μακριά και θα ήθελαν να δουν κάποια ταχύτερη και ισχυρότερη δέσμευση από την ΕΕ. Σύμφωνα με τρίτο διπλωμάτη, η Ελλάδα εξέφρασε επίσης την ιδέα μιας έκτακτης Συνόδου Κορυφής τον Φεβρουάριο για το ζήτημα της Τουρκίας.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube