Weather Icon
ΗΠΑ , Συρία 18 Δεκεμβρίου 2020

Ομάδα αγνώστων εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση έναντι αμερικανικής βάσης στην Συρία

Ομάδα αγνώστων εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση έναντι αμερικανικής βάσης στην Συρία

Βηρυτός, Λίβανος (7:40 π.μ.) – Άγνωστα άτομα έβαλαν με όπλα πυροβολικού προς την αμερικανική βάση στα πεδία πετρελαίου Al-Umar στην ανατολική ύπαιθρο του Deir Ezzor, ανέφερε ένα όργανο ελέγχου της αντιπολίτευσης.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι «οι αμερικανικές δυνάμεις και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν καθαρίσει μεσαία και βαριά οπλικά συστήματα γύρω από το πεδίο», σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί πληροφορίες σχετικά με τα θύματα. Άγνωστα άτομα στόχευαν επίσης, με αυτόματα όπλα, ένα αυτοκίνητο υπεύθυνο για την προστασία των πετρελαιοπηγών, κοντά στο φρεάτιο Al-Azraq στην πετρελαϊκή βάση Al-Tanak στο βορειοανατολικό Deir Ezzor.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Ουάσινγκτον επέκτεινε τη βάση της στα πεδία πετρελαίου Al-Umar, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες βάσεις της στη Συρία και η μεγαλύτερη εντός της Deir Ezzor. Η εγκατάσταση Al-Umar είναι το μεγαλύτερο πεδίο πετρελαίου στη Συρία. κατασχέθηκε από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) το 2017 και διαχειρίστηκε από τον Συνασπισμό των Η.Π.Α. από τότε που εισέβαλαν στο Deir Ezzor. Η Δαμασκός κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι καταλαμβάνει το Πεδίο Πετρελαίου Al-Umar για να στερήσει από το λαό της Συρίας το πετρέλαιο, καθώς εμπόδισαν την πρόσβαση κυβερνητικό προσωπικό. Η κίνηση του Συνασπισμού των Η.Π.Α. να καταλάβει τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά πεδία της Συρίας ήταν μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας της Ουάσινγκτον για να στοχεύσει την οικονομία της Αραβικής Δημοκρατίας, είτε μέσω της κατοχής του εδάφους της είτε των κυρώσεων.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.almasdarnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube