Weather Icon
Κορωνοϊός - Covid-19 , Υγεία 31 Δεκεμβρίου 2020

Οι άνθρωποι του 2020

Οι άνθρωποι του 2020
οι άνθρωποι του 2020, Annus Horribilis, κατά το περιοδικό TIME η χειρότερη χρονιά ever, η χρονιά που ολόκληρη η ανθρωπότητα πάτησε pause και ακινητοποιήθηκε, πάνω από 1.750.000 συνάνθρωποι μας, ανάμεσα τους πάνω από 4000 Έλληνες έφυγαν από την ζωή αφίλητοι, άκλαυτοι, ασυντρόφευτοι, τις ανθρώπινες επαφές αντικατέστησε μια οθόνη, όμως σε όλες τις ερωτήσεις, η απάντηση είναι ο άνθρωπος, άνθρωποι και πάλι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων!
Φωτο 2.
Το μήνυμα από το κινητό του «Αγαπητοί συνάδελφοι, 7 επιβεβαιωμένες μολύνσεις με κορωνοιό στο νοσοκομείο μας από την ψαραγορά Huanan, διερευνάται το ακριβές στέλεχος, πείτε το στην οικογένεια σας και στους αγαπημένους σας να πάρουν προφυλάξεις. 30 Δεκεμβρίου 2019. Δρ Λι Ουενλιάνγκ, οφθαλμίατρος, Κεντρικό Νοσοκομείο της Ουχάν.
Αισθανόταν ανακουφισμένος. Είχε περάσει την σκυτάλη σε συναδέλφους που πίστευε ότι νοιάζονταν και που ήταν πιο αρμόδιοι από εκείνον. Στις 3 Ιανουαρίου 2020, ανακρίθηκε από την αστυνομία της Ουχάν για “διάδοση ψευδών σχολίων στο διαδίκτυο”, υποχρεώθηκε να υποσχεθεί ότι δεν θα τα επαναλάμβανε, η επίπληξη έγινε δημόσια όταν μεταδόθηκε από την τηλεόραση υποδηλώνοντας την έγκριση της κεντρικής κυβέρνησης, επέστρεψε στην εργασία του.
στις 8 Ιανουαρίου, ασυμπτωματικός ασθενής από την ίδια ψαραγορά με γλαύκωμα που τον επισκέφθηκε του μεταδίδει τον ιό, για να προστατεύσει την έγκυο γυναίκα του και το γιό του νοικιάζει δωμάτιο σε ξενοδοχείο, στις 12 Ιανουαρίου μπαίνει στην εντατική, ο πρώτος που προειδοποίησε για τον φονικό ιό πέθανε στις 7 Φεβρουαρίου 2020, σε ηλικία 33 ετών, ο δεύτερος γιός του γεννήθηκε τον Ιούνιο, έχοντας στερηθεί για πατέρα, ένα σύγχρονο μάρτυρα επιστημονικής ευθύνης και ελευθερίας του λόγου!.
Φωτο 2
Άνθρωποι της χρονιάς και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σαγκάης, Ζανγκ Γιονγκζέν με την ομάδα του που ξενύχτησαν δύο διαδοχικές νύχτες για να καταφέρουν να αποκωδικοποιήσουν τον νέο ιό στις 2 π.μ. της 5ης Ιανουαρίου 2020, τον ονόμασαν SARS-Cov-2 και ευεργέτησαν ολόκληρη την ανθρωπότητα δίνοντας στη δημοσιότητα το γονιδίωμα του επιτρέποντας ερευνητικά κέντρα και φαρμακευτικές εταιρείες να πάρουν μπρος στην κούρσα για φάρμακα και εμβόλια.
Άνθρωποι της χρονιάς και οι Ουγκούρ Σαχίν και Οζλέμ Τουρετσί. Παιδί φτωχών Τούρκων, ο Ουγκούρ εγκαταστάθηκε σε ηλικία τριών ετών με την μητέρα του, στη Γερμανία, κατάφερε να γίνει καθηγητής Ογκολογίας, παντρεύτηκε την τουρκικής καταγωγής, αλλά γεννημένη στη Γερμανία, λοιμωξιολόγο Οζλέμ Τουρετσί.
Οι δυο τους ίδρυσαν τη φαρμακευτική εταιρεία BioNTech, που αν και εξειδικεύεται σε γονιδιακές θεραπείες του καρκίνου με την έκρηξη της πανδημίας είχαν την ευφυή ιδέα να στρέψουν την πρωτοποριακή τους έρευνα, βασιζόμενη στο αγγελιαφόρο RNA, προς την αναζήτηση εμβολίου για την COVID-19 και προτού κλείσει η χρονιά, χάρισαν στην ανθρωπότητα το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο, το πρώτο εμβόλιο αυτό της Pfizer-BioNTech!
Φωτο 3. Άνθρωπος της χρονιάς στην χώρα μας, ένας επιστήμονας που μέσα σε 72 live απογευματινά ραντεβού των 6μμ κέρδισε την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό, τον θαυμασμό μας, όσους ανθρώπους και εάν ρωτήσεις γιατί, τόσες διαφορετικές απαντήσεις θα πάρεις.
«Αυτός ο άνθρωπος φέρει μια ηθική στάση που διαπερνά ιδεολογίες, σου θυμίζει ένα πολιτισμό πρωτοχριστιανικό!»
« Ότι δεν κατάφερε να κάνει ο πολιτικός βίος της χώρας μας, την σύνθεση Ανατολής-Δύσης όπως ορίζει η γεωγραφική θέση και η ιστορία μας το κατάφερε αυτός στον δημόσιο λόγο ; από την μια, ο ορθολογιστής επιστήμονας, παιδί του Δυτικού διαφωτισμού να μιλά με επιχειρήματα και στοιχεία παραδεχόμενος ταυτόχρονα την ρευστότητα των επιστημονικών δεδομένων και από την άλλη, πατέρας ο ίδιος 7 παιδιών, να μιλά σε ένα έθνος-παιδί με στοργή και ενσυναίσθηση ταυτισμένα με την κουλτούρα της Ανατολής».
Και σε πείθει αβίαστα μια που δεν βλέπει την ώρα να εγκαταλείψει το γυαλί και να επιστρέψει στον φυσικό του χώρο, στο Αττικό Νοσοκομείο με τις γιαγιάδες και τους παππούδες χαρίζοντας τους χαμόγελα.
Στο πρόσωπο τους τιμούμε όλους τους ανώνυμους εργαζόμενους σε κάθε τομέα ευθύνης που παρέμειναν στην πρώτη γραμμή της μάχης υπενθυμίζοντας μας ότι στα δύσκολα δεν είμαστε μόνοι μας!
Τι ωραίο, στα δύσκολα δεν είμαστε μόνοι μας!
Ας είναι η καινούργια χρονιά Αnnus Mirabilis, να ξαναφιληθούμε, να ξαναγκαλιαστούμε, να ξανασφίξουμε τα χέρια γιατί τότε μόνο « ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο»
Καλή χρονιά σε όλους/όλες με υγεία!

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube