Weather Icon
Ισραήλ , Τουρκία 22 Δεκεμβρίου 2020

Ο προεδρικός γαμπρός δουλεύει για εξομάλυνση σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας

Ο προεδρικός γαμπρός δουλεύει για εξομάλυνση σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας

Στα σχέδια του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, πριν αποχωρήσει μαζί με τον πεθερό του από το Λευκό Οίκο, είναι να επιτύχει την προσέγγιση του Ισραήλ με την Τουρκία και το Πακιστάν. Ως γνωστό, ο Τζάρεντ Κούσνερ είναι ένας φιλόδοξος νέος, που γνωρίζει πως να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της οικογένειας του Αμερικανού Προέδρου.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Οι φήμες κυκλοφορούν ευρύτατα στην Ουάσιγκτον χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί ούτε ανεπίσημα. Αλλά -χωρίς να γνωρίζουμε την παραμικρή λεπτομέρεια- θα έλεγα ότι ήταν αναμενόμενο να προσπαθεί ο Τζάρεντ Κούσνερ να ξεκινήσει μία περίοδος «ήρεμων νερών» του Εβραϊκού Κράτους, με δύο χώρες, την Τουρκία και το Πακιστάν, που μαζί με το Ιράν θεωρούνται οι πλέον αντισημιτικές.

Με τα τωρινά δεδομένα -διότι όλα αλλάζουν κάθε ώρα και στιγμή- ουδείς βλέπει την παραμικρή πιθανότητα ακόμα και για την ελάχιστη βελτίωση των σχέσεων της Άγκυρας με την Ιερουσαλήμ.

Οι επίσημες διαρροές σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία ο Ταγίπ Ερντογάν πρέπει να ζητήσει συγνώμη για τις ύβρεις εναντίον του Ισραήλ και ειδικά για την αναφορά περί «κράτους-ναζί». Και ακόμα να σταματήσει να συνεργάζεται με την τρομοκρατική οργάνωση «Χαμάς».

Όποιος παρακολουθεί τον Ερντογάν, όποιος διαβάζει τις ομιλίες του και αναλύει τις αντιδράσεις του για το Ισραήλ, δεν αναμένει τίποτα από τα παραπάνω. Ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας είναι ένας άνθρωπος και πολιτικός που δεν πρέπει να ζήτησε ποτέ συγνώμη στη ζωή του όλη. Όσον αφορά την «Χαμάς» τη χρησιμοποιεί για να απειλεί και να εκβιάζει το Ισραήλ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube