Weather Icon
Αζερμπαϊτζάν , Τουρκία 10 Δεκεμβρίου 2020

Ο Ερντογάν στο Μπακού βάζει “σφραγίδα” στον τουρκικό επεκτατισμό

Ο Ερντογάν στο Μπακού βάζει “σφραγίδα” στον τουρκικό επεκτατισμό

Ο Ερντογάν παρέστη στη “γιορτή της νίκης”, όπως ονομάστηκαν οι εκδηλώσεις και η στρατιωτική παρέλαση που έγινε σήμερα στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού.

Ο Τούρκος πρόεδρος, στην ομιλία του ανέφερε τα εξής: “Αποτείω τιμή στους εθνομάρτυρες και εύχομαι περαστικά στους τραυματίες του πολέμου του Αζερμπαϊτζάν, που μετά από έναν ηρωικό αγώνα 44 ημερών στέφθηκε με επιτυχία. Συγχαίρω το στρατό, που απελευθέρωσε το Καραμπάγ, μετά από κατοχή 30 ετών. Ο αγώνας θα συνεχιστεί σε άλλα μέτωπα”.

Από την πλευρά του ο πρέοδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε: “Αυτή η εικόνα είναι απόδειξη της φιλίας μας. Η Τουρκία δεν αρνήθηκε την υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν. Η υποστήριξη του αδελφού μου Ερντογάν, μας έδωσε δύναμη και έδωσε χαρά στο λαό μας”.

Σημειώνεται ότι τα τουρκικά ΜΜΕ, που αποτελούν όργανα προπαγάνδας του Ερντογάν, παρουσιάζουν το θέμα τονίζοντας ότι Τούρκοι και Αζέροι είναι “Ένα έθνος δύο κράτη”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube