Weather Icon

Η Τουρκία ετοιμάζει νέα επιχείρηση στην βορειοδυτική Συρία εκμεταλλευόμενη την ενδεχόμενη ενδοκουρδική αντιπαράθεση

Η Τουρκία ετοιμάζει νέα επιχείρηση στην βορειοδυτική Συρία εκμεταλλευόμενη την ενδεχόμενη ενδοκουρδική αντιπαράθεση

Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν στο Παρατηρητήριο της Συρίας ότι η Τουρκία εργάζεται για να προκαλέσει διαταραχές στη Βόρεια Συρία, προκειμένου να συλλάβει μεγαλύτερες περιοχές, εκμεταλλευόμενη την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας με την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ, αλλά και της λήψης της ηγεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Joe Biden.

Σύμφωνα με πηγές του SOHR, η Τουρκία επιδιώκει να ανοίξει έναν δρόμο για να πυροδοτήσει ενδοκουρδικές συγκρούσεις στην περιοχή, εν μέσω αυξανόμενων φόβων για μάχη μεταξύ του «Κουρδικού Εθνικού Συμβουλίου» αφενός,  Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας και της «Al-Shabiba Al-Thawriyah» από την άλλη.

Για να μην αναφέρουμε την επικείμενη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βορειοανατολική περιοχή της Συρίας βιώνει κλιμακωτές πράξεις σαμποτάζ, οι οποίες στοχεύουν στην έδρα κουρδικών κομμάτων που λειτουργούν υπό την σημαία του «κουρδικού εθνικού συμβουλίου». Για παράδιεγμα ένοπλοι χθες, έσπασαν χθες ένα γραφείο που συνδέεται με το «κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης στη Συρία »στο Al-Qamishli. Οι επιτιθέμενοι έκαψαν το γραφείο αφού άρπαξαν το περιεχόμενό του.

Εν τω μεταξύ, αξιόπιστες πηγές SOHR επιβεβαίωσαν ότι τα κόμματα του «Κούρδου Εθνικού Συμβουλίου» κατηγορούνται ότι «πληρώνουν 200 έως 300 USD σε ανθρώπους στο Ain Al-Arab (Kobani) σε αντάλλαγμα για δυσφήμιση του SDF και εξέχοντων προσώπων», σε μια εποχή που η Τουρκία είναι προετοιμασία για την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων τις επόμενες ημέρες. Χθες, ακτιβιστές του SOHR δήλωσαν ότι μια ένοπλη ομάδα προσπάθησε να κάψει το γραφείο του «Κουρδικού Κόμματος Ενότητας» στο Ain al-Arab (Kobani) ρίχνοντας κοκτέιλ Molotov στην είσοδο του κτηρίου.

Το Κουρδικό Κόμμα Ενότητας θεωρείται ένα από τα κόμματα του Κουρδικού Εθνικού Συμβουλίου. Πηγές του SOHR ανέφεραν νωρίτερα σήμερα ότι μια ομάδα, που πιστεύεται ότι είναι συνδεδεμένη με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), εισέβαλε σήμερα στην έδρα του «Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας Κουρδιστάν στη Συρία» στην πόλη al-Hasakeh, καταστρέφοντας εντελώς τον εξοπλισμό. Στην συνέχεια έκαψαν το μέρος μετά από παραβίαση του περιεχομένου του.

Αξιόπιστες πηγές στην περιοχή Amuda ενημέρωσαν το Συριακό Παρατηρητήριο ότι άγνωστοι επιτιθέμενοι έκαψαν, το βράδυ της Δευτέρας, μια έδρα του Εθνικού Συμβουλίου των Κούρδων στην περιοχή Amuda. Εν τω μεταξύ, η ευθύνη δίδεται για άλλη μια φορά στο «Al-Shabiba Al-Thawriyah» για τη διεξαγωγή της επίθεσης που έρχεται μόνο μία ημέρα μετά την χθεσινή επίθεση στο Συμβούλιο στο Al-Darbasiyyah.

Αυτή η κλιμάκωση ξεκίνησε λίγες ώρες μετά τις συγκρούσεις μεταξύ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και των «δυνάμεων Peshmerga της Rojava» στην περιοχή Κουρδιστάν του Ιράκ. Οι συγκρούσεις, τις οποίες προειδοποίησε το SDF και η Αυτόνομη Διοίκηση κατά τη διάρκεια συναντήσεων με συγγενείς συριακών μαχητών στις «δυνάμεις Peshmerga της Rojava», άφησαν έναν μαχητή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και έναν μαχητή των «δυνάμεων Peshmerga της Rojava» νεκρούς.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: SOHR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube