Weather Icon

Αεροναυτική Άσκηση με την συμμετοχή μέσων από την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ιταλία – Συμμετείχε και αεροπλανοφόρο

Αεροναυτική Άσκηση με την συμμετοχή μέσων από την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ιταλία – Συμμετείχε και αεροπλανοφόρο

Χθες, 06 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή Νοτίως της Κύπρου, αεροναυτική άσκηση (PASSEX) με την ευκαιρία της παρουσίας ναυτικών δυνάμεων από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ιταλία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα τέσσερα κράτη έχουν δεσμευθεί όπως υποστηρίξουν την ελευθερία στη ναυσιπλοΐα σε διεθνή ύδατα και επιβλέψουν κάθε παρέκκλιση από τον σεβασμό του διεθνούς ναυτικού δικαίου.

Τα πλωτά και πτητικά μέσα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην άσκηση ήταν η Γαλλική Φρεγάτα FS ACONIT με το οργανικό της Ελικόπτερο PANTHER, το Ιταλικό Αεροπλανοφόρο ITS GARIBALDI, η Ελληνική Φρεγάτα ΥΔΡΑ, και εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατρίας, το ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ και ένα Ελικόπτερο AW – 139.

Η άσκηση η οποία συντονίσθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, διεξάχθηκε στο πλαίσιο της Τετραμερούς Πρωτοβουλίας (Quadripartite Initiative – QUAD) αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συνεργαζόμενων κρατών.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube