Weather Icon

Το Σουσί στέκεται όρθιο

Το Σουσί στέκεται όρθιο

Πρόσφατα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μέβλουτ Τσαβούσογλού σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε, ότι σύντομα στην περιοχή θα φτάσει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και «θα κάνει ένα master class για την κατάληψη της πόλης Σουσί».

Αναφορά: η πόλη του Σουσί βρίσκεται στο λόφο και είναι ένα φρούριο (βλ. φωτογραφία), που οδηγούν δύο δρόμοι οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τη συνεχή επίβλεψη του πυροβολικού και του πεζικού του Στρατού Άμυνας του Aρτσάχ.

Μερικοί τρελοί τη νύχτα προσπάθησαν να παρακάμψουν τους δρόμους και να ανέβουν τα βράχια για να «καταλάβουν» το Σουσί. Αλλά κατατροπώθηκαν από τα εύστοχα πυρά των αρμενικών μονάδων. Η πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης μεταφέρεται σταδιακά στα χέρια του Στρατού Άμυνας του Αρτσάχ, ο οποίος προκαλεί σοβαρά χτυπήματα και απώλειες στον εχθρό που κάνει μάταιες προσπάθειες να επιτεθεί. Οι εχθρικές μονάδες τρέμουν από ανικανότητα, συνεχίζουν να διαπράττουν σοβαρά εγκλήματα πολέμου, βομβαρδίζοντας τις κατοικημένες γειτονιές του Στεπανάκερτ και του Σουσί με απαγορευμένα πυρομαχικά διασποράς, εκτοξεύοντας την ανικανότητά τους σε ειρηνικούς κατοίκους και σε ειρηνικές αστικές περιοχές. Οι αποτυχίες τους ωθούν να διαδίδουν ψεύτικες πληροφορίες να κάνουν αντι-αρμενική προπαγάνδα και παραπληροφόρηση σχετικά με την πτώση του Σουσί, μεταξύ άλλων και δια στόματος «Ρώσων ειδικών» που αποσκοπούν στην διάδοση του πανικού. Όπως και να είναι, το Σουσί θα σταθεί όρθιο και θα συνεχίσει να παραμένει ένα ανέφικτο όνειρο για τον εχθρό, και το master class του Ακάρ στην πραγματικότητα είναι μόνο κούφια λόγια.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube