Weather Icon

Τεχνικοί από τα Εμιράτα στην ΕΑΒ

Τεχνικοί από τα Εμιράτα στην ΕΑΒ

Ο Ακόλουθος Άμυνας της ελληνικής πρεσβείας στο Άμπου Ντάμπι ενημέρωσε το ΓΕΕΘΑ ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σύναψης συμφωνίας για την παροχή τεχνικής εκπαίδευσης προσωπικού των ΗΑΕ στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ

Η εμβάθυνση της αμυντικής και οικονομικής συνεργασίας Ελλάδος και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) δεν θα περιοριστεί μόνο στα προφανή, αλλά θα έχει όπως φαίνεται και άλλες πτυχές – μεταξύ των οποίων και η ΕΑΒ, για την οποία έχε εκφραστεί σύμφωνα με πληροφορίες επενδυτικό ενδιαφέρον από τους Εμιρατινούς.

Στο ευρύτερο αυτό πλαίσιο, ο Ακόλουθος Άμυνας της ελληνικής πρεσβείας στο Άμπου Ντάμπι ενημέρωσε το ΓΕΕΘΑ ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σύναψης συμφωνίας για την παροχή τεχνικής εκπαίδευσης προσωπικού των ΗΑΕ στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.

Επιστολή προς τον Κωνσταντίνο Φλώρο

Ο εμιρατινός Α/ΓΕΕΘΑ, με επιστολή την οποία απηύθυνε προς τον έλληνα ομόλογό του στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ζήτησε τη συνδρομή του με σκοπό την ενοικίαση χώρου για μία περίοδο 10 ετών με σκοπό την κατασκευή εγκαταστάσεων για τη διαμονή των εκπαιδευομένων.

Το ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με εμιρατινή στρατιωτική αντιπροσωπεία, επέλεξε τον κατάλληλο χώρο εντός του στρατοπέδου «ΕΠΙΛΑΡΧΟΥ ΜΕΛΙΔΗ» στον Αυλώνα Αττικής, έκτασης περίπου 90 στρεμμάτων.

Οι απαραίτητες εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου, καθώς και για την κατασκευή υποδομών και εγκαταστάσεων θα αναληφθούν εξ’ ολοκλήρου από τα ΗΑΕ, αφού πρώτα οι σχετικές μελέτες των έργων εγκριθούν από την αρμόδια Διεύθυνση του ΓΕΣ.

Το σχέδιο του συμβολαίου ενοικίασης του χώρου θα ολοκληρωθεί άμεσα και θα υπογραφεί στο ΓΕΕΘΑ.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube