Weather Icon
Λιβύη 28 Νοεμβρίου 2020

Πρώην υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης: Δεν θα γίνει συμφιλίωση, αν δεν φύγουν οι μισθοφόροι από τη χώρα

Πρώην υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης: Δεν θα γίνει συμφιλίωση, αν δεν φύγουν οι μισθοφόροι από τη χώρα

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης Ashour Shweil (φώτο) είπε ότι η κρίση της Λιβύης είναι ουσιαστικά κρίση εμπιστοσύνης και ότι η κάθε μια πλευρά δεν εμπιστεύεται την άλλη.

Ο Shweil τόνισε ότι «όλοι όσοι φέρνουν μισθοφόρους στη χώρα, πρέπει να λογοδοτήσουν και μετά να μιλήσουμε για  εθνική συμφιλίωση».

Εξήγησε ότι η συμφιλίωση θα πραγματοποιηθεί μόνο με την απόσυρση των όπλων και την έξοδο όλων των μισθοφόρων από τη χώρα.

«Δυστυχώς, υπάρχουν εκείνοι που προσκολλώνται σε ένοπλες ομάδες και συμμετέχουν στον πολιτικό διάλογο. Μετά τη συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, το πρόβλημα είναι ότια αυτή εκπροσωπείται από πράκτορες που έφεραν μισθοφόρους στη χώρα και αυτοί είναι που τροφοδοτούν τη διαφωνία μεταξύ τμημάτων του λαού της Λιβύης», πρόσθεσε ο Shweil σε δηλώσεις που έκανε στον τύπο.

Συνεχίζοντας ο Shweil  είπε: «Οι άνθρωποι πρέπει να δώσουν τα χέρια τους ο ένας στον άλλο. Σας διαβεβαιώνω ότι εάν ολοκληρώσουμε το στρατιωτικό σκέλος 5 + 5, ο πολιτικός διάλογος και το οικονομικό κομμάτι θα επιτύχουν.”

Πηγή: libyareview

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube