Weather Icon
Ολλανδία , Τουρκία 11 Νοεμβρίου 2020

Ολλανδία: Πιέζουν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Ολλανδία: Πιέζουν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Ολλανδία: Πιέζουν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία
Βουλευτές τριών εκ των τεσσάρων κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ολλανδία κάλεσαν σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών να πιέσει την Ευρώπη να επιβάλει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία για τη συμμετοχή της στις πρόσφατες μάχες στην αμφισβητούμενη περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανέφερε η ιστοσελίδα DutchNews.nl.

“Εάν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενθαρρύνει τη στρατιωτική σύγκρουση και όχι τη σταθερότητα, πρέπει να είμαστε σαφείς: δεν πρέπει να σταλούν περισσότερα όπλα στην Τουρκία όσο αυτό συνεχίζεται”, δήλωσε ο Σγερντ Σγερντσμα, βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος στο συγκεκριμένο ιστότοπο ειδήσεων.

Οι Ολλανδοί νομοθέτες ανησυχούν επίσης ότι η Τουρκία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όπλα ευρωπαϊκής παραγωγής στη Λιβύη και στην ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει ο ιστότοπος DutchNews.nl.

Η Γαλλία, ένα άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιδιώκει επίσης κυρώσεις κατά της Τουρκίας ως απάντηση στην επιθετική ρητορική του Ερντογάν έναντι του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν και στην τουρκική πολιτική στην ανατολική Μεσόγειο.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube