Weather Icon

Συνολικά 158 Αρμένιοι στρατιώτες νεκροί, οι 54 χθες

Συνολικά 158 Αρμένιοι στρατιώτες νεκροί, οι 54 χθες

 

Ο  αναπληρωτής διοικητής του αμυντικού στρατού της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, συνταγματάρχης Αρτούρ Σαρκισιάν, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ανέφερε ότι η αρμενική πλευρά είχε χθες 54 θύματα.

Ο αριθμός των τραυματιών δεν διευκρινίζεται. «Δυστυχώς, έχουμε πολλούς τραυματίες», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με την ανταλλαγή των πτωμάτων των θυμάτων που απέμειναν στο έδαφος του εχθρού, ο Σαρκισιάν είπε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει τουλάχιστον προσωρινή κατάπαυση του πυρός, η οποία δεν έχει καθιερωθεί μέχρι στιγμής.

Σημειώνεται ότι συνολικά οι απώλειες των Αρμενίων ανέρχονται σε 158 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, ενώ δεν δίνουν στοιχεία για απώλειες οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με την αρμενική πλευρά, μέχρι χθες, οι Αζέροι είχαν χάσει 39 θωρακισμένα οχήματα, 4 αεροσκάφη SU-25, 3 ελικόπτερα, 17 UAV. Μεγάλο μέρος του πυροβολικού των Αζέρων καταστράφηκε.

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία, οι Αζέροι έχουν περίπου 830 θύματα.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, οι οποίες στηρίζονται από την Αρμενία, και του Αζερμπαϊτζάν μαίνονται από την Κυριακή.

Πηγή: Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube