Weather Icon
Λιβύη 9 Οκτωβρίου 2020

Συνελήφθη o Διευθυντής του Κυβερνητικού Γραφείου Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης

Συνελήφθη o Διευθυντής του Κυβερνητικού Γραφείου Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης

Σχόλιο: To Λιβυκό κράτος όπως όλα δείχνουν θα μετατραπεί σε έναν είδος Ομόσπονδου κράτους, διαχωρισμένο σε Ανατολικό-Δυτικό, υπό την εποπτεία των μεγάλων δυνάμεων. Το Ανατολικό κομμάτι θα βρίσκεται υπό την εποπτεία Ρωσίας-Κίνας-ΗΑΕ συμπεριλαμβανομένης της έντονης συμμετοχής της Γαλλίας ειδικά στον ενεργειακό-Εμπορικό τομέα. Το Δυτικό κομμάτι βρίσκεται σε μία ασταθή πολιτική κατάσταση, με τον Σάραζ να παραιτείται μέσα στα τέλη Οκτωβρίου. Ενδέχεται η εξουσία να είναι πιο κοντά στις θέσεις Άγκυρας-Γερμανίας-Ιταλίας, δεδομένων των φιλοτουρκικών κρατικών δομών (λιμάνια, τράπεζες) που έχουν δημιουργηθεί.

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Λιβύης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Διευθυντή του γραφείου του Κυβερνήτη της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης (CBL), Abdel-Latif Al-Tunisi.

Νωρίτερα την Τετάρτη, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα διέταξε επίσης τη σύλληψη του Προέδρου της Afriqiyah Airways, Mustafa Matoug. Κατηγορείται για διαφθορά και κακομεταχείριση δημόσιων πόρων.

Αυτό είναι μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας σύλληψης εναντίον διεφθαρμένων δημόσιων υπαλλήλων. Όλα αυτά συνέβησαν όταν ο επικεφαλής του Τμήματος Ερευνών στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, Al-Siddiq Al-Sour, επιβεβαίωσε ότι η CBL και η Investment Corporation ήταν υπό έρευνα.

Μετάφραση-Σχόλιο: Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: libyareview.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube