REAL TIME |

Weather Icon

Ποιός θα αναλάβει τον έλεγχο στον θύλακα του Καραμπάχ; Σύμφωνος με την ανάπτυξη ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων ο Πασινιάν

Ποιός θα αναλάβει τον έλεγχο στον θύλακα του Καραμπάχ; Σύμφωνος με την ανάπτυξη ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων ο Πασινιάν

Σύμφωνες να τοποθετηθούν ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις στην εμπόλεμη ζώνη με το Αζερμπαϊτζάν είναι η Αρμενία και η Δημοκρατία του Αρτσάχ σύμφωνα με τον Νικόλ Πασινιάν.

«Η Μόσχα έχει δυο ιδιότητες, είναι μέλος της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ, και ταυτόχρονα η Μόσχα είναι ο στρατηγικός εταίρος της Αρμενίας», ανέφερε ο Αρμένιος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ

Σύμφωνα με τον Πασινίαν, η Ρωσία, ως μέλος της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ και ως μεσολαβητής έχει το δικαίωμα να ενεργήσει «για να εξουδετερώσει τη σύγκρουση».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πηγές, η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε σε ποιες περιπτώσεις μπορεί η Ρωσία να διεξάγει αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Καραμπάχ.

Όπως επεσάμανε, οι αρχές της Αρμενίας θα πρέπει να ενημερώσουν επισήμως τις ρωσικές αρχές, ότι οι Σύροι μαχητές μάχονται στο έδαφος του Ναγκόρνο Καραμπάχ, και σε αυτήν την περίπτωση, η Ρωσία θα μπορέσει να ανακοινώσει την έναρξη αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην περιοχή του Καυκάσου.

Νωρίτερα, ο Νικόλ Πασινιάν κατέγραψε το γεγονός συμμετοχής των Σύρων μισθοφόρων στον πόλεμο εναντίον του Αρτσάχ και ανέφερε ότι οι τρομοκράτες-μισθοφόροι αποτελούν άμεση απειλή για τη Ρωσία. Όπως υπογράμμισε, η Ρωσία «έχει δικαίωμα και λόγους να αντιδράσει σε αυτή την περίπτωση».

Επιπρόσθετα η Γενική Εισαγγελία του Ερεβάν παρουσίασε αποδεικτικά στοιχεία συμμετοχής των μισθοφόρων στις μάχες. Υπάρχουν και άλλα αποδεικτικά βίντεο.

Την ίδια στιγμή ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν προτείνει την ανάπτυξη тων Σκανδιναβικών ειρηνευτικών δυνάμεων στον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ:

«Οποιαδήποτε ένοπλη ειρηνευτική δύναμη στη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν πρέπει να περιλαμβάνει τα μέλη της Ομάδας του Μινσκ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ ή των γειτονικών χωρών. Κάθε είδους της τουρκικής διαμεσολάβησης ή ειρηνευτικού ρόλου είναι μη αποδεκτό από τις ΗΠΑ και την Αρμενία. Πιστεύουμε, ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να δεχτούν  σκανδιναβικές ειρηνευτικές δυνάμεις. Εμείς συνεργαζόμαστε με τις σκανδιναβικές κυβερνήσεις για τη δημιουργία ειρηνευτικής δύναμης που θα μπορούσε να αναπτυχθεί στην περιοχή με στόχο να επιβλέψει την κατάπαυση του πυρός».

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube