Weather Icon

Ο Σάββας Καλεντερίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Προσοχή στη «Γαλάζια Πατρίδα» – Στρώνουν το χαλί στον Ερντογάν

Ο Σάββας Καλεντερίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Προσοχή στη «Γαλάζια Πατρίδα» – Στρώνουν το χαλί στον Ερντογάν

Μάλλον στην κυβέρνηση δεν έχουν κατανοήσει ποιος ακριβώς είναι ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας και τι εστί το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», και έτσι με τις δηλώσεις τους στην ουσία στρώνουν το χαλί στον Ερντογάν για να το υλοποιήσει.

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο, που δεν μπορούμε και δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε τι μπορεί να είναι!

Υπενθυμίζουμε τη δήλωση του κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος είπε: «Η κόκκινη γραμμή είναι η εθνική κυριαρχία. Και όταν λέμε “εθνική κυριαρχία” εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια».

Ακολούθησε η δήλωση ενός νέου βουλευτή, ο οποίος μάλιστα είναι και διεθνολόγος, του κ. Τ. Χατζηβασιλείου, που δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «η κυβέρνηση υπερασπίζεται τα χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο».

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθείς, όταν δεν υπάρχει σαφής δήλωση ότι η ελληνική κυβέρνηση υπερασπίζεται και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τότε στην ουσία στρώνει το χαλί στην Τουρκία να συνεχίσει να αλωνίζει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και να προχωρεί βήμα προς βήμα στην υλοποίηση του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Διαβάστε τη συνέχεια στο Pontos-news.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube