Weather Icon
Καναδάς , Καύκασος , Τουρκία 5 Οκτωβρίου 2020

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Ο Καναδάς αναστέλλει τις άδειες εξαγωγών προς την Τουρκία

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Ο Καναδάς αναστέλλει τις άδειες εξαγωγών προς την Τουρκία

O Καναδάς ανέστειλε τις άδειες εξαγωγών προς την Τουρκία εν μέσω ισχυρισμών ότι καναδικός στρατιωτικός εξοπλισμός χρησιμοποιείται στις εχθροπραξίες του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Φρανσουά-Φίλιπ Σαμπάν ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (5/10) ότι η Οτάβα αναστέλλει τις άδειες εξαγωγών προς την Τουρκία εν μέσω ισχυρισμών ότι ο καναδικός στρατιωτικός εξοπλισμός χρησιμοποιείται στις εχθροπραξίες του Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό είχε δηλώσει στο Global Affairs Canada ότι εξετάζεται το αν οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιούν τουρκικά αεροσκάφη Bayraktar TB2 εξοπλισμένα με αισθητήρες 3Harris WESCAM οι οποίοι είναι καναδικής προέλευσης.

«Σύμφωνα με το καθεστώς ελέγχου των εξαγωγών του Καναδά και λόγω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών, έχω αναστείλει τις σχετικές άδειες εξαγωγής προς την Τουρκία, ώστε να έχω χρόνο για να εκτιμήσω περαιτέρω την κατάσταση» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών του Καναδά.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube