Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ουκρανία , Τουρκία 7 Οκτωβρίου 2020

Η Ουκρανία παρέδωσε στην Τουρκία αντιαεροπορικά συστήματα S-125

Η Ουκρανία παρέδωσε στην Τουρκία αντιαεροπορικά συστήματα S-125

Ο Vadym Nozdry, Διευθύνων Σύμβουλος της κρατικής εταιρείας εξαγωγών οπλικών συστημάτων Ukrspetsexport, δήλωσε ότι η Ουκρανία παρέδωσε στην Τουρκία το σύστημα αεροπορικής άμυνας μέσων υψών, S-125.

Ο Nozdrya δήλωσε επίσης ότι “η Aerotechnika, μια εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, εργάστηκε με την κρατική Ukrspetsexport πάνω στον εκσυγχρονισμό του συστήματος  S-125 (SAM), το οποίο παραδόθηκε το Σεπτέμβριο σε έναν Τούρκο πελάτη.

Πάντως δεν ανακοινώθηκε εάν το σύστημα παραδόθηκε στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή αν παραδόθηκε στις αμυντικές βιομηχανίες της Τουρκίας.

Το S-125 είναι ένα σύστημα πυραύλων άμυνας μέσου βεληνεκούς που αναπτύχθηκε την εποχή της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ). Οι πύραυλοι στερεών καυσίμων που χρησιμοποιούνται από το σύστημα κατευθύνονται προς τον στόχο μέσω ραδιοκυμάτων.

Το S-125 έχει υποστεί πολλούς εκσυγχρονισμούς και έχουν αναπτυχθεί διάφορες εκδόσεις με την πάροδο του χρόνου.

Η εταιρεία Aerotechnica, με έδρα την Ουκρανία, ξεκίνησε μια εκσυγχρονισμένη διαμόρφωση S-125 που ονομάζεται S-125-2D Pechora το 2010.

Το S-125D-2D, το οποίο διαθέτει ένα νέο σύστημα ραντάρ στερεάς κατάστασης, έχει εμβέλεια 40 χιλιομέτρων με εκσυγχρονισμένους πυραύλους.

Πηγή: İhlas Haber Ajansı

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube