Weather Icon

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Κάλεσμα σε Τουρκία να αποφύγει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Καραμπάχ

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Κάλεσμα σε Τουρκία να αποφύγει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Καραμπάχ

© AP Photo / David Ghahramanyan

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε απόφαση την Τρίτη καλώντας όλες τις χώρες που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, να απέχουν από ενέργειες που μπορούν να οδηγήσουν σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ντόπιων πολιτών.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περί αποφυγής ενεργειών που θα μπορούσαν να παραβιάσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ συμπεριλαμβάνοντας και την Τουρκία έρχεται σε απάντηση στο αίτημα της Αρμενίας για την εφαρμογή προσωρινών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 39 του Κανονισμού του Δικαστηρίου.

«Λαμβάνοντας υπόψη την κλιμάκωση της σύγκρουσης, το Δικαστήριο αποφάσισε να εφαρμόσει εκ νέου το άρθρο 39 του Κανονισμού του Δικαστηρίου [προσωρινά μέτρα]. Καλεί τώρα όλα τα κράτη που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, να αποφύγουν ενέργειες που συμβάλλουν σε παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πολιτών» δήλωσε το δικαστήριο σε δελτίο Τύπου.

Τα προσωρινά μέτρα σύμφωνα με το άρθρο 39 είναι, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, «επείγοντα μέτρα τα οποία, σύμφωνα με την πάγια πρακτική του Δικαστηρίου, ισχύουν μόνο όταν υπάρχει επικείμενος κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης».

Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube