Weather Icon
Τουρκία 3 Σεπτεμβρίου 2020

Τουρκία: Συνεδρίαση για την εξωτερική πολιτική της χώρας σε Αν. Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία

Τουρκία: Συνεδρίαση για την εξωτερική πολιτική της χώρας σε Αν. Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία

Συνεδρίαση για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας πραγματοποίησε το ανώτατο board συμβούλων της προεδρίας υπό τον Recep Tayyip Erdogan την Τετάρτη.

Μετά από τη συνεδρίαση που διήρκεσε δυόμιση ώρες, ο διευθυντής επικοινωνίας Fahrettin Altun ανέφερε σε ανακοινωθέν ότι το συμβούλιο συζήτησε τις πρόσφατες εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική, ιδιαίτερα αναφορικά με την Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία.

Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά του το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, “η συνεδρίαση επίσης ασχολήθηκε με το ότι η Τουρκία για πρώτη φορά είχε αρχίσει να προωθεί μια εξωτερική πολιτική βασισμένη στις δικές της προτεραιότητες, ανάγκες και σχέδια, μετά από την παθητική στάση που διατηρεί στα διεθνή θέματα όλα αυτά τα χρόνια”.

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε ο Altun, επισημαίνει ότι οι τουρκικές δραστηριότητες στη Συρία “χάλασαν τα παιχνίδια σε παγκόσμια κλίμακα και όχι μόνο στην περιοχή”, ενώ οι συμφωνίες με τη Λιβύη “πυροδότησαν σενάρια” εναντίον της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης η ανακοίνωση υπογραμμίζει τη σημασία της διαμόρφωσης μιας νέας στρατηγικής που βασίζεται στην κυριαρχία στην περιοχή για τις επιχειρήσεις καταπολέμησης της τρομοκρατίας στο Βόρειο Ιράκ.

Τονίζει δε ότι μετά το 2002, η Τουρκία “ανέλαβε πρωτοβουλίες για όλες τις περιοχές, από την Αφρική μέχρι και τη Νότιο Αμερική, με την οποία είχε άσχημες σχέσεις και ξεκίνησε σιγά-σιγά να αποκομίζει τους καρπούς αυτών των προσπαθειών”.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube