Weather Icon

Τόχει παρακάνει… Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας και βολές κατά του Μακρόν

Τόχει παρακάνει… Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας και βολές κατά του Μακρόν
(Φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)

Με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας να έχει ήδη δώσει μια πρόγευση για το τι πιστεύει η Άγκυρα σχετικά με την κοινή διακήρυξη των ηγετών της MED7, σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας και στοχοποίησε (για μια ακόμα φορά) τον Εμανουέλ Μακρόν.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από το πραξικόπημα του 1980, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως δεν μπορεί να εμπιστευτεί την Ελλάδα.

«Κοιτάξτε τι κάνει τώρα με τα νησιά», είπε και κάλεσε την Αθήνα να μην «περιφέρεται γύρω-γύρω» από αυτά, διότι κάνει λάθος και στο τέλος θα μείνει μόνη της. «Μας μιλάτε συνέχεια για γείτονες, γείτονες. Όταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη», πρόσθεσε, και έστειλε μήνυμα πως η χώρα του είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση.

Συντηρώντας δε τους υψηλούς τόνους, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως ο Γάλλος ομόλογός του δεν δικαιούται να δίνει μαθήματα περί ανθρωπισμού, κάνοντας λόγο για σφαγές της Γαλλίας στην Αφρική. «Κύριε Μακρόν δεν ξέρετε ιστορία. Εμείς δεν ανοίξαμε ούτε μύτη κάποιου ανθρώπου στην Αφρική. Εμείς προσφέραμε βοήθεια σε χώρες της Αφρικής για τον κορονοϊό. Εσύ τι έκανες;», διερωτήθηκε.

Παράλληλα, απαντώντας στη δήλωση του Εμανουέλ Μακρόν πως «δεν υπάρχει πρόβλημα με τον τουρκικό λαό, αλλά με τον Ερντογάν», ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Κύριε Μακρόν, θα έχεις ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, με εμένα προσωπικά».

http://www.pontos-news.gr/article/214155/nees-apeiles-erntogan-kata-tis-elladas-kai-voles-kata-toy-makron

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube