Weather Icon

Το μήνυμα της Γαλλίδας ΥΠΑΜ μετά την ανακοίνωση των Rafale

Το μήνυμα της Γαλλίδας ΥΠΑΜ μετά την ανακοίνωση των Rafale

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει μία μοίρα γαλλικών μαχητικών Rafale, η Γαλλίδα Υπουργός, Φλορένς Παρλύ, έστειλε το δικό της μήνυμα.
.
«Η Ελλάδα ανακοίνωσε την επιθυμία της να αποκτήσει 18 Rafale. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για τη γαλλική αεροναυπηγική βιομηχανία και μία καινοτομία: μια ευρωπαϊκή χώρα θέλει να αποκτήσει μαχητικά Rafale. Το αποτέλεσμα μιας πολιτικής εξαγωγών που ακολουθώ με συνέπεια από το 2017», έγραψε στο twitter.

.
.
Υπενθυμίζουμε ότι μία εβδομάδα πριν οι δύο Υπουργοί Άμυνας, Ελλάδας και Γαλλίας, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.
.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεδομένης της εντεινόμενης τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς.
.
Υπογραμμίστηκε η προσήλωση τόσο της Ελλάδας όσο και της Γαλλίας στο Διεθνές Δίκαιο, ενώ τονίστηκε ότι επιδίωξη και των δύο χωρών είναι να προωθήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή με κοινές πρωτοβουλίες.
.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος και η κυρία Παρλύ συζήτησαν ακόμη θέματα διμερών σχέσεων που αφορούν στην Άμυνα καθώς και εξοπλιστικά προγράμματα.
.
OnAlert

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube